Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,искам да попитам,дали някой знае за фирма,която поставя водомери!как ги поставя-дали трябва да си купя аз водомер или сатама фирма ще ми го достави и постави!!И да ми даде някакви кординати...Мерси предварително!!!!
Само да не е bgremonti,защото те вече ми отказаха!!
Rumen Iankov - специалист
Отиваш в центровете на Вик и там имат услуга за поставяне на водомер.Другият вариянт е да си намерите водопроводчик. :)
Водопроводчика 6те ми донесе ли водомера,който ще постави или аз трябва да съм си го купила преди да съм го викнала човека!Ако има някой координати на ВиК-София или на водопроводчик в София,който да изпълни услугата,моля да ги напише!Мерси предварително!
batman - специалист
След като се обадите на въпросния водопроводчик можете да се разберете. Обикновенно те самите питат дали си имате свой собствен водомер или те да ви доставят и евентуално какъв да бъде той (за топла или студена вода и т.н.)
HD - специалист
Здравейте,

не знам дали точно тук е мястото за въпроса ми, но понеже и на мене ми предстои горе-долу същото, реших да попитам следното:
Трябва да сменям водомера в къщи, и съм решил аз да си го купя, пък кой ще го слага ще видим :? не че няма да мога и аз, ама да не взема да объркам нещо, та предпочитам някой, който го е правил и друг път :lol:

Въпроса ми е, какъв точно водомер трябва да си взема, т.е. кой е най-добре да си взема, като вид, модел и т.н. Има едни с цифрички на тях, като километража на колата, дето отчита изминатите километри - те ли са най-хубави? И също така каква е разликата между водомер за студена и за топла вода? Предполагам вътре в устойчивостта на пластмасите :?
Също така моя водомер ще е в хоризонтално положение (така ми е ВиК инсталацията), може ли "екрана" на водомера да не гледа към тавана, ами да е настрани, т.е. това влияе ли върху работоспособността на водомера?

Дано съм обяснил ясно въпросите си ...

Благодаря предварително!
Извинявам се пак за вапроса си, но понеже не ми се е налагало да слагам досега водомер, и нямам никаква представа по въпроса - Необходимо е да се сложат 2,така ли - за топла и за студена вода??

И още нещо - след тако водопроводчика ми ги постави - трябва ли да идват от ВиК вкъщи, за да ги озаконят!!

Моля някой ако има координати на водопроводчик да ми ги напише, за да свържа конкретно!!
На въпроса на HD щом имате водомер и искате да го смените правите следното.Купувате нов водомер като този скойто сте обяснили като гледате цолажа на стария и новият водомер да е един и същ.После развивате големите гайки на холендрите .Сваляте старият водомер.Слагате нови уплътнения и после поставяте новият водомер.На него има стрелка.Ще гледате така да го сложите че посоката на стрелката да е еднаква с посоката на водата.Иначе ако е обратно водомера ще върти на обратно.Успех.
nadia написа:
Извинявам се пак за вапроса си, но понеже не ми се е налагало да слагам досега водомер, и нямам никаква представа по въпроса - Необходимо е да се сложат 2,така ли - за топла и за студена вода??

И още нещо - след тако водопроводчика ми ги постави - трябва ли да идват от ВиК вкъщи, за да ги озаконят!!

Моля някой ако има координати на водопроводчик да ми ги напише, за да свържа конкретно!!
За кой квартал на София става въпрос.По принцип водомерите трябва да са 2 за топла и студена вода.Но зависи и колко щранга имате.Ако са два ще ви трябват 4 водомера.Като се поставят обезателно трябва да се пломбират от ВиК.
krasiorocknroll - специалист
Не препоръчвам на никой да сменя сам водомера си/за студената вода/,пломбиран е!Освен ако не иска да получи глоба.А иначе водомера трябва да се закупи от ползвателя на вода/поне такива са правилата на фирмата ни доставчик :sad: /Монтира се от водопроводчик на фирмата доставчик и се пломбира от него. :wink:
HD - специалист
Rumen Iankov написа:
На въпроса на HD щом имате водомер и искате да го смените правите следното.Купувате нов водомер като този скойто сте обяснили като гледате цолажа на стария и новият водомер да е един и същ.После развивате големите гайки на холендрите .Сваляте старият водомер.Слагате нови уплътнения и после поставяте новият водомер.На него има стрелка.Ще гледате така да го сложите че посоката на стрелката да е еднаква с посоката на водата.Иначе ако е обратно водомера ще върти на обратно.Успех.
То това ми е ясно, обаче каква е разликата между този за топла и студена вода например? Иначе най-вероятно няма да си го сменям аз, защото както се каза по-горе водомера е пломбиран все пак, макар, че и това не е голям проблем, защото инкасаторката ще дойде и ще пломбира и новия :wink:

Тема "Водомер-поставяне!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: