Живея в двуетажно блокче, проблема е че въздуха в нас е прекалено влажен в следствие на което дрехите се навлажнявати и куп други неприятности.
Стените са тухла и половина по голямата част (3) са външни.
Основите са от каменен зид (пясъчник)
Подът - бетонена плоча лежаща върху каменния зид- върху и - дюшеме с 15 сантиетра въздушен джоб
Мухъл по стените и по пода не избива само по някой вещи.
Апартамента седи в постоянно проветряне (денонощно) с отворен центреално един срещу друг прозорци в дватя противоположни края на апартамента.
Апартамента е на 1-ви етаж отопляеми са горния и страничния апартамент.
--------------------------------------------------------------------------------------
какво съм направил:
подменени улуци - те не текът
сменена вътрешно мазилка - здрава не пропуска - има фибри в самата вар като дпълнение
сменена дограма.
Затварям банята след къпане.
--------------------------------------------------------------------------------------
Това което не знам е в следствие на какво се получава тази влага - не кондензира до капки - просто процента на влажност е много висок.
В мазетата няма спукани тръби никъде - нмяа вода и по почвата отдолу - и въпреки всичко и мазетата са много влажни
външната мазилка е за смяна тъй като вече е рахавичка (полагана е 1936 г.) но незнам има ли смисъл от изолация при тези дебели стени - дайте съвет и за това ???
Дренаж не знам дали има отвел съм улуците по надалеч да не бият в основите
До момента всички ми говорят за дренаж но разкопая ли каменния зидтова би било голяма опасност д арухне тъй като е суха зидария-и за съжаление този варянт отпада автоматично .
Ще съм благодарен за всякъкви съвети стига да се изчисти проблема.
Стените са тухла и половина по голямата част (3) са външни.
Основите са от каменен зид (пясъчник)
Подът - бетонена плоча лежаща върху каменния зид- върху и - дюшеме с 15 сантиетра въздушен джоб
Мухъл по стените и по пода не избива само по някой вещи.
Апартамента седи в постоянно проветряне (денонощно) с отворен центреално един срещу друг прозорци в дватя противоположни края на апартамента.
Апартамента е на 1-ви етаж отопляеми са горния и страничния апартамент.
какво съм направил:
подменени улуци - те не текът
сменена вътрешно мазилка - здрава не пропуска - има фибри в самата вар като дпълнение
сменена дограма.
Затварям банята след къпане.
Това което не знам е в следствие на какво се получава тази влага - не кондензира до капки - просто процента на влажност е много висок.
В мазетата няма спукани тръби никъде - нмяа вода и по почвата отдолу - и въпреки всичко и мазетата са много влажни
външната мазилка е за смяна тъй като вече е рахавичка (полагана е 1936 г.) но незнам има ли смисъл от изолация при тези дебели стени - дайте съвет и за това ???
Дренаж не знам дали има отвел съм улуците по надалеч да не бият в основите
До момента всички ми говорят за дренаж но разкопая ли каменния зидтова би било голяма опасност д арухне тъй като е суха зидария-и за съжаление този варянт отпада автоматично .
Ще съм благодарен за всякъкви съвети стига да се изчисти проблема.