• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
borkata3000 - специалист
Здравейте!
Реших да сваля ключовете в целия апартамент на 80 см. височина (от 1.30). Това в стаите. Опрях до коридора, където е и копчето за бойлера. Много са ми протични тези груби и големи ключове, но не може да ми дойде идея как да го замаскирам, да не се вижда. Точно до него е следващия ключ, който искам да преместя. Но ако преместя ключа за осветлението, какво да направя с ключа за бойлера, не бива само той да остане на 1.30, а пък на 80 см. няма да му отива. Моля да ме посъветвате как да продължа нататък. Има ли ключове за бойлери, който да се вграждат и да остава само капаче на повърхността на стената, което като се отвори, вътре да е ключа?
Palawnik - специалист
А защо не помислиш за датчици за движение?
masteradmin - майстор
И аз имах такав проблем и го реших по следния начин. Махнах ключа и усуках кабелите. След това си купих един бушон от 40А с кутиика и го монтирах при бойлера и това е защото бойлера ми е вграден в шкаф. Ако не беше вграден направо щях да свържа кабелите, защото по принцип повечето бойлери си имат ключове на тях и този в коридора реално е излишен. Да не говорим, че тези коридорните изключват фазата и масата едноременно и този който ги е измислил и произвел е за затвора.
Fori - специалист
Здравейте, извинявай за въпроса ама защо трябва да сваляш ключовете по ниско?
Мисля че съм виждал ключове с въженце което като се дръпне и вкл./изкл. (за бутони с въженце съм сигурен че има).
Palawnik - специалист
Една идея. Щом местиш ключовете, значи ще разкъртиш. Идеята е следната. Купуваш контактор и подходяща кутия. Кутията я слагаш на мястото на ключа за бойлера. Може и да я скриеш цялата. В нея слагаш контактора, а ключа монтираш където е удобно. Чрез ключа управляваш контактора. Може да си купиш и светещ ключ за да ти показва дали бойлера е включен или не. А най-добре както каза мастера да го изхвърлиш и да ползваш, ключа който е на бойлера.
CARRION - специалист
Fori написа:
Здравейте, извинявай за въпроса ама защо трябва да сваляш ключовете по ниско?
Мисля че съм виждал ключове с въженце което като се дръпне и вкл./изкл. (за бутони с въженце съм сигурен че има).
Това е МОДА и МЪРЗЕЛ бе FORI, защо човек да си вдига ръката на 130см като може направо да перне ключа на 80см докато ръката му е спусната (нормалната височина на китката на един човек е на 80 см от земята :-D )
Fori - специалист
Сори аз мислех че става дума за някой все още непораснил палавник.
penata - специалист
masteradmin написа:
И аз имах такав проблем и го реших по следния начин. Махнах ключа и усуках кабелите. След това си купих един бушон от 40А с кутиика и го монтирах при бойлера и това е защото бойлера ми е вграден в шкаф. Ако не беше вграден направо щях да свържа кабелите, защото по принцип повечето бойлери си имат ключове на тях и този в коридора реално е излишен. Да не говорим, че тези коридорните изключват фазата и масата едноременно и този който ги е измислил и произвел е за затвора.
ЕВАЛА много си прав за затвора, кви ядове браха едни комшии докато им вързах нулата постоянно направо не е истина
penata - специалист
masteradmin написа:
ЕВАЛА много си прав за затвора, кви ядове браха едни комшии докато им вързах нулата постоянно направо не е истина
Palawnik - специалист
penata, masteradmin Само не разбрах защо са за затвора???
  • 1
  • 2

Тема "Посъветвайте ме за ключовете в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: