Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,
от известно време имам един парцел във вилна зона. В него има вилна постройка на един приземен етаж/вкопан защото е невероятен бяир/, който в масивен от бетон над него монтирана метална барака. Имам чертежите по, които е изпълнено всичко /арматура, марка бетон и тн./ Идеята ми е да махна бараката и да си монтирам контейнер за живеене на нейно място. При всяко половина, ще се търси конструктор да си даде становището дали плочата, ще издържи контейнер, но дали изобщо това е възможно документално? Проект,ще трябва ли? Предполагам, че конструктора, ще ми обясни, но все пак ако някой се е сблъсквал с подобен казус би ми било интересно какво се е случило или какво мислите Вие.
Другия ми вариант е да го монтирам до сегашната постройка, но незнам може ли плътно до съществуваща постройка да се сложи. Изобщо има ли изисквания за отстояния от граници и тн.?
kr1100 - майстор
Като си във вилна зона нямаш ли ПУП ?
На 3м навътре от ограденото на ПУП а, совен , ако няма проект за някой нов път. Сега е модерно за да не плаща Общината/кметството при искане за разрешение - сам се подписваш да отсъпиш наътре за без пари - нов вид терор от държавните институции.
Вместо железен тежък контейнер с бъдещи проблеми по топлоизолация - по- добре проучи цениет на "контейнери" заживеене. Правят ги за пострадали от наводнения, земетресеняи .... Много по- леки са от железните транспортни контейнери и са топлоизолирани.

Тема "Монтаж на контейнер за живеене" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: