• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Смених старата дървена гаражна врата с нова метална! Проблема е, че при махането на старата дървена каса се оказа, че стената не е равна, което се сещате, че оказа негативно влияние при монтажа на новата каса. Остана разстояние на различни места, най - голямото е 5 см, между касата и стената. Как да запълня това разстояние? https://prikachi.net/image/piZEpL и https://prikachi.net/image/piZ4Ka
MamaMy - майстор
Веднага ще ти отговорят с пяна, но според мен ще е грешка. Тази врата е голяма, тежка и ще предава много вибрации и сили на усукване към рамката. Според мен трябва с нещо доста здраво да се запълни за да не се пука и рони постоянно. Аз бих се пробвал с цимент и пясък. Това ако ще се замазва отгоре. Другия вариант е с полиуретанов силикон със сив цвят, но ще идат сериозни количества. Плюс това си остава еластична фугата и е безсмислено да се замазва отгоре защото все ще пада мазилката.
MamaMy - майстор
съб юли 15, 2023 9:41 pmchapara написа:
С метални первази😉
:thumbs:
Както винаги професионалиста си е професионалист. Дори не беше ми минало през акъла.
chapara - майстор
съб юли 15, 2023 10:49 pmMamaMy написа:
С метални первази😉
:thumbs:
Както винаги професионалиста си е професионалист. Дори не беше ми минало през акъла.
Казват ми най-добрия по детайлите😉

Перваз, захванат и уплътнен по желанѝе. Вата от вътре, подмазване на ватата и отново обръщане и перваз, или нещо свито на абкант. Пак уплътняване. По възможност без заварки😉
С метални первази😉
Може ли някакъв пример за такива первази, не намерих в нета?
hidrazin - майстор
Напиши в търсачката "метални обшивки" , натисни таба "снимки" и ще имаш щастие.
Предполагам тази работа може да ти я свършат всички които се занимават с огъване на улуци, обшивки на комини, улами, покриви и т.н.т.
ЦЪЪЪК
:partyman:
P.S. Надявам се че не съм ядосал Чапи че съм му иззел функциите. :-D
Да го смята като отмяна за да може да си почива. Покрай готиния кирпич на хладно. Кеф!
chapara - майстор
Няма проблем, идеите са за да се развиват и да си помагаме. Всичко друго е вятър работа!
Благодаря за отговорите! Разгледах ги, но за да ги поставя не трябва ли да сваля касата първо и после пак да слагам, заварявам и т.н.?
Мисля, че варианта със запълване с цимент е по лесния....
hidrazin - майстор
Не трябва да сваляш касата.
С цимент вероятно ще се напука и изпада.
Като търсиш лесното - използвай пяна.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на разстояние между метална каса и стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: