Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
diduli - специалист
Бихте ли ми помогнали при избора ми на генератор за ток.На практикер имаше едни около 2.5 киловата изходна мощност на промоция,но тя свърши и така и не можах да си купя.Но това може да е за добро защото всъшност не знам колко киловата трябва да е в действителност.Трябва да се местим да живеем в къща.Там често спират тока.Къщата е двуетажна общо около 140 квадрата.трябва ми генератор който да захрани;примерно:два компютъра,два телевизора,помпи на камини,няколко крушки и още нещо ако се наложи.Та колко мощен трябва да е този генератор и има ли значение марката.Благодаря ви предварително.
velsi - Почетен майстор
2,5 киловата май ще ти стигнат, но не мисля, че Практикер е най-подходящото място за купуване на такава стока. :?
Palawnik - специалист
Колко често и за колко време го спират тока?
Струва ми се че ще е малко на кантар 2,5 kW.
Двата компа са около 1-1,2 kW
Два телевизора 600-1000W
Поми за камини 300W
5 лампи по 60W 300W
Общо става 2,2-2,8кW
За още нещо не остана.
ELEMENTAL - специалист
2 компа- 0,7-1kW
2 ТВ-та- 200-400W
помпи за камина - 300W
5 лампи по 60вата- 300W
Общо: 1500-2000W
UNIOR - модератор
diduli написа:
Бихте ли ми помогнали при избора ми на генератор за ток.На практикер имаше едни около 2.5 киловата изходна мощност на промоция,но тя свърши и така и не можах да си купя.Но това може да е за добро защото всъшност не знам колко киловата трябва да е в действителност.Трябва да се местим да живеем в къща.Там често спират тока.Къщата е двуетажна общо около 140 квадрата.трябва ми генератор който да захрани;примерно:два компютъра,два телевизора,помпи на камини,няколко крушки и още нещо ако се наложи.Та колко мощен трябва да е този генератор и има ли значение марката.Благодаря ви предварително.
Темата е много обширна, има статия в списание "Направи сам", ако искаш мога да я потърся, и да драсна няколко реда, но тя е по скоро за избор на генератор Хонда, не че има значение марката но дадените примери са за генератори от тази марка. Хубаво е да уточним и сумата която си заделил.
georgiarg - специалист
А фризер и хладилник нямаш ли? 2,5 kW е много гранична стойност и не ти остава изобщо никакъв резерв. Инвестирай малко повече пари , но си вземи по-мощен агрегат за да не купуваш след някоя година нов.
Тани - модератор
Ееее , или форума се е бъгнал нещо или аз не съм си изпратил съобщението снощи както трябва! Е няма да изпиша целия ферман отново , но в общи линии - вземи си по-мощен агрегат , за да имаш резерв и да не го претоварваш. Гледай да е с дистанционно , защото разликата в цената не е много по-висока. Обикновено генератора е в мазе , таван , гараж и като спре тока само натискаш копчето на дистанционното и не се налага да излизаш навън. Аз на предишния обект , дори си го бях закачил на гащеризона и не се налагаше някой общ работник да стои дежурен до агрегата или аз да слизам от скелето са всяко палене и гасене.
mjjmiro - специалист
Здр, и аз съм решил да си взема генератор, препоръчват ми дизел на итал. фирма lombardini но искам да се допитам и до някой който ги разбира. Мисля да захранвам фрезер, хладилник, помпа за парно, телевизор и една две лампи т.е 3.5 кVa. Разгледах по сайтовете монофазни генератори на бензин Китайски, на достъпни цени са /780лв за 2кVa/ но не мисля, че ще са най-доброто решение. Някой ако може да помогне със съвет и впечатления от марка ще съм му благодарен!
http://www.honda-varna.com/pe/generators02.html за тези някой знае ли нещо?
^Don_Antonio^ - напреднал
А цената на горивото? Тя също е от значение.
Китайско но не произведено, а само сглобено в Китай.Почти всички GSM-ми са сглобени от Китай, Малайзия, Сингапур и къде ли не. :?
Здравейте,
Имам следния въпрос относно генераторите, понеже ми се налага в полеви условия да работя с електрожен и съм объркан в мощностите които са ми необходими. На капака на електрожена ми които е инверторен и не е с трансформатори пише само при %-ното натоварване какви волтове ампери използва. Пример: 100% - 25v/125a? Марката е CEBORA добър електрожен и съм заварявал с 3мм електроди без проблем, малък, лек и компактен е. Насочил съм се към 3kw генератор и понеже в магазина много ме зарибяват, реших да Ви питам. Естествено ще отида и ще замъкна моя електрожен и ще пробваме генератора. Освен това ме зарибяват да взема евтин 200 левов електрожен за които са сигурни, че ще работи с този генератор. Някой ако може да помогне с акъл? Открих сайта на вносителя, ето моя електрожен: http://redco.bg/products/power-rod-1565/61

Тема "избор на генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: