Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте!
Не се съмнявам, че тук има хора които разбират от сушилни. Предстои ми да заменя старата ми сушилня, кондензационна, с такава, но с термопомпа. Старата си работи, но през последната година явно започна да пропуска от някъде пара, и по стената над нея започнаха да се появяват черни петънца тук, там. Сушилнята е Beco DU 7112PA, с 5 годишна гаранция, която изтича на 24.11.2024 г.(тази година). От сервиза започнаха да увъртат, че било нормално, защото помещението било под 10 квадрата, и нямало какво да направят. Обясних им, че при работа винаги има широко отворен прозорец над сушилнята, никакво внимание. Е щом е било нормално, защо до лятото миналата година не сме имали проблеми с влага в помещението където е сушилнята. Бих помолил някои които е компетентен, да ме посъветва каква сушилня да си вземем! Трябва да се има предвид, че вратата на помещението ми с ширина 58.5 см., и трябва да се съобразявам с размерите. Спрял съм се пак на Beko, но с термопомпа, на която дълбочината и е 57 см. и няма да имам проблеми с преминаването през вратата, а и е на промоция, със 100 лв. по-евтина. От магазина ми препоръчаха и Grundig която е 999 лв., но знам, че те също се произвеждат в заводите на Beko, и едва ли ще има разлика в качеството. Ако ми отговаряха размерите бих си взел BOSH или AEG, но трябва да се съобразявам.
Ще съм благодарен на всеки за съвет!
Ето това е сушилнята на която сме се спряли.


https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/ ... -zYXs3cRJ4
Andri01 - майстор
Намери и-мейла на представителството у нас и пиши на шефовете им.Описваш всичкио подробно и щом е в гаранция още съм сигурен ,че ще има полза. Преди години имах проблем с "Теси". Е писмо да баш шефа им в София и се реши въпроса.
Пробвай тука: https://www.beko.com/bg-bg/%D0%BF%D0%BE ... contact-us
zz_stefanov - майстор
От някъде е започнала да изпуска влага. Има много места: големите кръгови уплътнения на барабана, уплътненията при кондензера....
Търси си гаранцията. За първи път чувам за ограничение в обема на помещението, под което сушилня ще излъчва влага. Малкото помещение може да предизвика прегряване, случвало ми се е защото нашата е в килера, а затворих вратата. Всичката влага от прането трябва да се отделя вътре в нея.
Chefo77 - майстор
Пералното ми е около 4 м² и дори със старото AEG не е имало пара вътре. Да не се правят на интересни, а да си поемат гаранцията. Както писа колегата преди мен - пиши на вносителя. Няма да се учудя, ако проблемът касае почистване на някое скрито място - но докато е в гаранция те трябва да пипат там (съответно да си заплатиш за услугата).
На Беко досега 3 пъти съм използвал гаранция, за перални, дори едната беше в периода на застраховката. Никакви проблеми не съм имал.
нед мар 17, 2024 3:45 pmAndri01 написа:
Намери и-мейла на представителството у нас и пиши на шефовете им.Описваш всичкио подробно и щом е в гаранция още съм сигурен ,че ще има полза. Преди години имах проблем с "Теси". Е писмо да баш шефа им в София и се реши въпроса.
Пробвай тука: https://www.beko.com/bg-bg/%D0%BF%D0%BE ... contact-us
Не мога, и не мога да им изпратя запитване. Попълвам всичко и излиза "ReCaptcha е задължително поле". Никъде няма поле за проверка дали си човек.
chapara - майстор
Чистил ли си кондензния филтър?
Чисти се на 6 месеца и 60сушения.
zz_stefanov - майстор
Като споменахме филтъра и капака при нашата ако там по уплътненията има защипани власинки, започва да излъчва влага или направо да капе.
sstambo - специалист
Аз купих Bosh с термопомпа 8кг 600w супер доволни сме. Понеже сме ограничени с мястото я сложихме в кухнята.Аз съм на мнение че трябва малко по скъпа да е, но и по качествена. Евтиното почти винаги излиза по скъпо. Но всеки сам си решава.

Тема "Избор на сушилня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: