Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ТИТИ - помощник
Моля ,дайте ми идея ,откъде да си закупя скобата ,с която се причуква последния до стената панел при монтаж на ламиниран паркет?Много ще съм благодарна ,ако дадете и идея как по-лесно да се справя с монтажа при положение ,че ламината е единичен клик? На малката страница на панелите ,където сглобката не е на клик,нещата са по-трудни ,дори и с причукване понякога остават някакви миниатурни фугички ,които ме дразнят.Благодаря предварително !
ABEPA - напреднал
Виждал съм такива скоби в големите магазини за стройтелни материали. По точно в АЛАТИ ( но той е в Пловдив и незнам дали има в софия).Мойта скоба ми я направиха от една желязна шина като ми я огънаха. От едната страна на един сантиметър, която се слага на паркета другата около 5-7 см за да може да се чука по нея.

Паркета може да ти се е деформирал от съхранението и за това да ти стават малки фуги. Срещал съм го тоя проблем не един път, но с повече играчка по някакъв начин съм ги скривал фугите- дъските са залепвали една за друга.
ТИТИ - помощник
Благодаря ти ,намерих щангата във Вилаз и вече наредих паркета ,но мисля че по-широката страна на щангата се слага към паркета (за да захване по-голяма площ), а се чука с чука от тънката страна ....Е понякога влиза в употреба и обратния вариант.
ABEPA - напреднал
Сетих се за какво говориш. В магазините дето ги продават верно, че са с различни "площи". Логично е голямата да е към паркета.

Моята щанга е " направи си сам" и за това е еднаква от двете страни. Просто е огънато желязо и за това няма различни площи. :razz:
mladkal - майстор
за скобата...даже не знаех че се продават такива неща...нещо което мога да изработя сам и то е само от 1 единствен детайл си го правя сам. "Щангата" ми е стил " направи -огъни си сам" от парче метал.
а що се отнася за тесните страници опитай се леко да ги притискаш насолу към пода в момента в който се опитваш да ги кликнеш.Така ще ги олесниш да влезнат възможно най плътно двата детайла като получиш максимално хоризонтално съосие между 1 и 2.

В сайта имаше статия за монтаж на ламиниран паркет.Порови и прочети!
Успех с подовите настилки! :)
ТИТИ - помощник
Четох ,четох ...а ти не прочете ли ,че отдавна наредих моя ,а снощи наредих и ламината на гаджето . Неговия го купихме "двоен клик",та щангата изобщо не ни потрябва .
ABEPA - напреднал
Отблагода ри ли се гаджето- все пак майсторска услуга си и оказал . :lol:
ТИТИ - помощник
Аааа, услугваме си взаимно ...Аз съм жена :lol:
^Don_Antonio^ - напреднал
ТИТИ написа:
Аааа, услугваме си взаимно ...Аз съм жена :lol:
Важно е да има разбирателство, другото ще се нареди. Паркета де. :)

Тема "Ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: