Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ей! Големите 'ишки! Нямате ли си колежки/съпруги, да се дуете пред тях, та тук се самоизтъквате. Мерете си ги на живо. Това тук остава и след смъртта ви.
Не стига, че питащият не умее да пита, ми и вие създавате само мътилка
шоп - майстор
Няма никакъв проблем подово да се изгради когато отдолу няма бетонна плоча.
У нас на 1ят етаж беше насип от земя и баластра. Свалих нивото 30-40 см, насипях пясък 10ина см и на два слоя от х 5 см мокрене и трамбоване с вибро плоча. Отгоре изтеглих пясъка с мастар и пак вибриране. Директно два слоя х 5 см фибран с разминати фуги и бонбониера за тръбата. Отгоре 8-10 см армирана замазка с фибри.

Та важно е основата да е вибрирана. Няма никакви проблеми. Хората цели къщи строят така, та една смешна замазка ли ще е проблема:-)
chapara - майстор
пет авг 30, 2024 3:40 pmbigdragon написа:
пет авг 30, 2024 10:43 amchapara написа:
....

Го каза кой?😀😃😄😁😆

Къде се буташ при мъжете, ДраШко😄
Смееш се на себе си.
Ако и да си слушал лекции за стоманобетон и изпити
да си държал, нищо не си разбрал, щом ще слагаш
арматура в земновлажна замазка.

Аман от такива недоучили специалисти с претенции,
че и с лайняна клечка не можеш да им стигнеш носа.
С бе ти ще се окажеш много тъпо парче! Те ти първото което ми попадна в нета, не, не съм го аз рисувал! Ти нещо се опитваш за ръжди да ми намекваш алхимико, усетих, за това те продължавам!

Изображение

Казах, че немски проектант ми е давал, по мое искане, детаел за изпълнение на армирана плаваща замазка с 10см. топлоизолация, 1000кв.м., в сутерен. Какво още не разбра, хайде плюни камъка или замълчи да не се излагаш повече, и си заври там квото ми предлагаше, ти знаеш къде, в задника😄😄😄😄😁
chapara - майстор
Радо, не съм казвал че не може буквално, а че в неподготвено не може, та да пропадне замазката. Нито твоя случай е такъв, нито и на питащия. Един предположи че е върху пръст, друг отрече арматурата и темата си .... стана пълна глупост. На кака па и пречат .ишките😁
bigdragon - майстор
пет авг 30, 2024 5:48 pmchapara написа:

С бе ти ще се окажеш много тъпо парче! Те ти първото което ми попадна в нета, не, не съм го аз рисувал! Ти нещо се опитваш за ръжди да ми намекваш алхимико, усетих, за това те продължавам!

Изображение

Казах, че немски проектант ми е давал, по мое искане, детаел за изпълнение на армирана плаваща замазка с 10см. топлоизолация, 1000кв.м., в сутерен. Какво още не разбра, хайде плюни камъка или замълчи да не се излагаш повече, и си заври там квото ми предлагаше, ти знаеш къде, в задника😄😄😄😄😁
Току що показа, че ти се губят детайлите.
Явно не правиш разлика между циментова
замазка и земновлажна замазка. Удобно не
посочваш цялата статия, защото там ще се
види вида на "плаващата циментова замазка".
Дали е земновлажна :?:
От същия източник:
Плаваща подова замазка

Из архива на сп. „Направи сам“, бр. 9-10/2000 г.

Отличен материал за направа на изравняваща подова замазка са готовите смеси за саморазливни замазки. С тях могат да се правят замазки с минимална дебелина до около 30 mm, а правенето на замазката се свежда до разбъркване на разтвора, изливането му върху пода и грубо разнасяне с маламашка или твърда четка. (БР към юни 2023 г.
Плаваща замазка с арматура не се прави със
земновлажна замазка. Спирам с ограмотяването.

Не ми се коментират технически въпроси
с невъзпитани егоцентрици.
chapara - майстор
Невежествоо, ти колко замазки си видял и направил?. Не разбрах кое съм скрил?. На схемите нещата се виждат ясно. Течната замазка пука, дори и да е армирана особено пък при подово отопление.
И не виждам сериозни аргументи!
А с лайняните клечки дискусията я поведе ти, или забрави вече, пий си хапчетата редовно. Къв съм аз, намаш ниво за да ме оценяваш водно конче😀😄😁

Тема "Как да ремонтирам напукана подова замазка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: