Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
desss - специалист
Я дайте малко акъл. Терасата ми от вътрешната страна е малко крива, и мисля да я налепя с 2см. стиропор. Въпроса ми е с какво да го залепя. Казаха ми с теракол, ама искам да чуя и вашето мнение. :)
Стефан - майстор
По-добре с 5 см стиропор отвън, мрежа, шпакловка, и фасадна шпакловка. От вътре може и с 2 см.
desss - специалист
Отвън вече облицовахме всичко с фибран. Ама сега искам да поизравня малко отвътре.
Доколкото разбрах, лепя с теракол, върху стиропора слагам мрежата, пак теракол, после шпакловам със сатенгипс - като стегне шкуря, и става гладко :-D
Въпроса ми беше вместо теракола има ли друго лепило, или с него да действам :)
prascho - майстор
има топлоизолационни лепила на най-различни фирми, може и с тях може и с теракол, както си прецениш.
UNIOR - модератор
Погледни този продукт=>INSTA STICK
ЛЕПИЛО ЗА ИЗОЛАЦИЯ
Продукта е нов на пазара, но е изклъчително качествен, приложим е навсякъде където обикновенните лепила не могат да бъдат използвани. Лепи и върху метал и дърво, при гладла повърхност разхода е около 13 квадрата с един флакон, отпадат и дюбелите.
prascho - майстор
цената на този продукт известна ли ти е???обеден ли си, че не е необходимо дюбелиране и до какви неравности на стената може да се използва. Аз съм намислил да правя външна топлоизолацияот ФПС, имам измазана стена с вар и пръскана шпакловка отгоре.
UNIOR - модератор
Цената която ние предлагаме е 18,02лв. на кашон.(12флакона. в 1к.)

INSTA-STIK™ MP е полиуретаново лепило, специално разработено от Dow Building Solutions за залепване на платна от екструдиран (XPS) и експандиран (EPS) пенополистирол, полиуретан, минерална вата и др. към основи от бетон, тухла, дърво, метал, мазилка и разнообразни битумни продукти.

INSTA-STIK MP е широко приложим, тъй като може да се използва както по хоризонтални повърхности (подове), така и по вертикални (вътрешни и външни стени).

Полага се лесно и бързо, като количеството лепило се регулира от пускателя на пистолета. Лепилото се нанася директно върху повърхността на изолацията или основата.

Предимства на INSTA-STIK MP:

Добра якост на опън
Лесно и бързо полагане
Малко тегло: удобен за транспортиране и пренасяне на строителната площадка
Висока продуктивност: 1 флакон (750 ml) е достатъчен за около 13 m2 площ
Чист монтаж: без прах и отделяне на частици по време на монтажните работи
Без пробиване на основата от механично закрепване
Без термомостове
Без видими крепежни елементи
Минимален шум, вибрации и притеснения за обитателите на сградата
Без допълнително време за подготовка: INSTA-STIK MP може да се използва веднага с пистолет за полиуретанова пяна
Без скъпи материали за почистване на инструментите
Без фира: лепилото може да се използва и след прекъсване на работата
Без разтворители и HCFC/ HFC /фреони/

Лепилото INSTA-STIK MP е съвместимо със следните изолационни материали:

Екструдиран пенополистирол (XPS)
Експандиран пенополистирол (EPS)
Полиуретанови плочи с покритие от фибро-стъкло
Полиуретанови плочи с битумно покритие
Плочи от минерална вата
Пеностъкло
Изолационни плочи от корк
Плочи от дървени влакна
Плочи от силициева пяна
Фенолиева пяна

Как да използваме INSTA-STIK MP:
Преди полагане:
››› Околната температура и тази на основата трябва да е между +5 °C и +40°C.
››› Носете предпазни очила и ръкавици
››› Основата, особено при метални повърхности, трябва да е суха и чиста от масла
››› Цялостта и товароносимостта на основата трябва да са проверени
(особено при полагане по стени).

Стъпки при монтаж:

1. Разклатете INSTA-STIK MP интензивно за около 30 секунди.

2. Обърнете флакона INSTA-STIK MP с отвора надолу и го завинтете към пистолета за полиуретанова пяна. Дръжте флакона в изправено положение по време на нанасяне.

3. Нанесете ивици от INSTA-STIK MP върху стената/ пода или върху изолацията.

4. Изолационните платна трябва да се положат в рамките на максимум 10 минути след като е нанесено лепилото.

Времето за стягане на лепилото зависи от температурата и влажността. Поради това, се препоръчва да се измери влажността преди начало на работния процес.

При сухи климатични условия времето за стягане на лепилото може да се редуцира като се напръска вода върху ивиците полиуретаново лепило.

Пистолетите могат да се почистят след употреба с чистител GREAT STUFF™ PRO от Dow. Отстранете засъхналото лепило от пистолета механично.

Допълнителни инструкции при използване на INSTA-STIK MP:
››› Често разклащайте флакона INSTA-STIK MP, когато процесът на полагане е по-продължителен.
››› Когато прекъсвате работа за по-дълго време, затваряйте пускателя на пистолета, за да предотвратите изтичане на лепило.
››› Времето за стягане на лепилото зависи от влажността на въздуха: по-високата влажност води до по-кратък срок за стягане.

п.с. Неразбрах какво е това "ФПС" :?
dobromir.marinov - специалист
"Цената която ние предлагаме е 18,02лв. на кашон.(12флакона. в 1к.)" -сигурен ли си?
Аз купувам флакона на 17.50лв
UNIOR - модератор
Магазини много, цени всякакви.Зависи от количеството.

По добре кажи доволен ли си от продукта,или накакви отзиви за него.

Тема "С какво се лепи стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: