Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
здр колеги.
От доста време знам за чудесния форум, но днес ми се наложи наистина да се допитам до мнението на знаещите в областа.
Та имам следния проблем в един подземен гараж.
Преди 2м. го наех от един познат, но тогава беше топло и нямаше пробреми с течове, но сега е трагедия. Значи качих се на плочата отгоре, бил е залят с асфалт, но с годините се е напукал. Гледам доста от хората са си замазали фугите, както и над моя гараж. Но ония ден като се качвах видях една доста голяма. Тогава е почистих и запълних, но ми направи следното впечатление.
Значи под асфалта има някакъв варовиков слой който в случая се е напойл като гъба и пропуска където намери вътрешна фуга. Проблема може да се реши като се залее на ново цялата площ на гаража, но това определено няма да стане понеже са 40 на брой и на който не му тече няма да иска, от опит го знам. Та въпроса ми е следния, мога ли от вътре да си реша проблема с течовете, че направо съм побеснял.
Вътре държа S-класа, и ония ден, като видях едни варовикови петна по боята и направо .... :wallbash:
Едвам ги изчистих и хубаво, че колега със същия проблем сподели начина за отстраняването им.
Моля кажете някакъв начин, освен смяната на гаража, да го реша проблема че съм бесен.
Ето и снимка за да видите за какво става дума, не тече кой знае колко но нали знаете капка по капка, и вътре е влажно и мокро.
Благодаря предварително.

Изображение

Изображение

Изображение
velsi - Почетен майстор
Не става отвътре. Само отгоре с тези битумните пътеки с посипка, все им забравям името. И не е зле асфалта преди това да се изчисти. Не е нужно да се покрива цялата редица гаражи, направи само над тебе и няма да тече.
Стефан - майстор
Глупава вода НЕМА! :lol: Веднъж направи ли си път, спиране няма. Съвета ми е, бягай от тоя гараж. Колкото и S класи да е колата, в тая влага ръждата ще я стигне.
Лоша работа :shock:
Сега ще търся някакъв друг гараж тогава, щом нява управия :cry:
Всеки проблем има решение, но...ако искате да ремонтирате гаража, ще Ви излезе доста по-скъпо от наемането на нов. Така че...все е решение.
Лошото е, че ние първо правим нещо, а после мислим :? -най-вече в строителството. Има чудесни изолации, които, ако човек е предвидлив би използвал, но в случая-сменете гаража щом не е Ваш.
Лъчезар - специалист
около 250лв излиза/може и да ми е малко стара информацията/
няма нужда да се чисти старата изолация/аз какво ли нямах над моя, че и боя :-D /
спазарявате се със собственика и си на шест.
Лошото е само, че времето в момента не е никак подходящо.

Тема "моля за съвет - течове в гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: