Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
Не знам дали това е правилния раздел. Някой може ли да каже с какво да залепи наръждаем лист 0,5мм върху плот от теракота. С какво е най-добре да почистят теракота преди лепене?
С какъвто и да е обезмаслител, подсушаваш, след което с ПУ.
chapara - майстор
Ще предположа че има един преписвач предложил полиуретанов улътнител, дали? :?
MamaMy - майстор
Аз бих предложил с малко закъснение обаче да се измие и неръждавейката с обезмаслител. Не е ясно с какво е мазана при производството. Добре, че само Чапара е открил полиуретана. Мивката в кухнята ми от 10 години е залепена с такъв, а стъклата на колите ни от 30 :lol:
chapara - майстор
пет май 02, 2025 2:06 amMamaMy написа:
Аз бих предложил с малко закъснение обаче да се измие и неръждавейката с обезмаслител. Не е ясно с какво е мазана при производството. Добре, че само Чапара е открил полиуретана. Мивката в кухнята ми от 10 години е залепена с такъв, а стъклата на колите ни от 30 :lol:
Значи не съм познал😁😁😁
chapara - майстор
пет май 02, 2025 2:06 amMamaMy написа:
Добре, че само Чапара е открил полиуретана. Мивката в кухнята ми от 10 години е залепена с такъв, а стъклата на колите ни от 30 :lol:
Да примера ти е доста неуместен.

viewtopic.php?f=36&t=57653&hilit=%D0%9F ... 0%B5%D0%BB.

Това са първите ти погледи към ПУ, 2017г.😁, докато аз, козл, Владо66,Еди, Николсон и Лов от 2009г. обясняваме за ПУ. Та не се прави на по голям от Папата. За уточнение също, стъклата на автомобилите се лепят със спецялен обаче силикон.
Поздрави от мен😉
Смешно е да се представят такива доводи, а още по смешно кой по и кой най.
съб сеп 15, 2007 9:37 pmRockwalll написа:
...лепиш със силикон или полиуретан за фугиране...
Ако гледаме датите, кой първи бил споменал нещо си, то и Чапара губи по точки. Щом пък последния е най-"стария" действащ писач за ПУто, това вероятно е единствено и само негово право.

А тези, които не пишат във форума и им е през фугата?!!
MamaMy - майстор
пет май 02, 2025 3:08 pmchapara написа:
... viewtopic.php?f=36&t=57653&hilit=%D0%9F ... 0%B5%D0%BB.

Това са първите ти погледи към ПУ, 2017г.😁, докато аз, козл, Владо66,Еди, Николсон и Лов от 2009г. обясняваме за ПУ. Та не се прави на по голям от Папата. За уточнение също, стъклата на автомобилите се лепят със спецялен обаче силикон.
Поздрави от мен😉
Ех Чапи, когато за първи път ползвах ПУ все още го наричаха само лепило, а не уплътнител. Закупих си го от магазин за авто бои в алуминиева туба подобна на силиконите, като дъното където влиза буталото на пистолета се отваряше като кенче от безалкохолно, а пространството вътре беше пълно с топчета силикагел. По това време си купих къщата което значи, че тогава съм правил кухненските шкафове и мивката. Повярвай ми, че в Практикер не бяха и помирисвали такова нещо. Предложиха ми силикон или битумен уплътнител на салам. Напълно нормално да питам за свойствата на ПУ спрямо нафтата. Това не значи, че не съм го ползвал много преди това, но като гледам ти как си ми отговорил, явно и в доста по-късните години още не си го бил виждал :lol:

Специалния силикон на който пише PU :lol:
chapara - майстор
Какъв Практикер те гони? Никога не съм пазарувал от тези вериги освен пясък и пирони. Сама от фирмите и директни вносители. Живей си с убежденията че ние в голямото село ядем доматите с колците. И ако обичаш без оценки и квалификации, които не съм ти поискал. Кога аз съм го направил спрямо теб???🤔🙄 В живота има граници и норми на поведение. Невъзпитано е да се преминават освен към силно заслужили си ги, т.е. дебили. Така мисля аз и така съм възпитан.

Тема "Лепене на неръждавейка върху теракота?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: