Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
GRENLOULD - помощник
Здравейте приятели, предстои ми мазане на малка стена и 2 колони, като общата квадратура на измазване е между 3 и 4 квадрата, като ще мажа върху тухла. Казуса ми е следния, че за да изправя стената в долната и средната част ми излиза на около 5..6 см. дебелина, а в горната съм оставил на 2 см. Въпроса ми е може ли с вароциметов разтвор Baumit Puma да измажа на 2 ръце, а между двете ръце ще сложа и мрежа фибростъкло на Baumit за да не се пука във времето. Преди да започна да мажа задължително мия перфектно тухлената стена и грундирам. До сега не съм правил толкова дебела мазилка и за това питам, дали ще има някакъв проблем. Стената е външна, но слънце почти не я пече, а дъжд не я вали. Благодаря предварително. :partyman:
chapara - майстор
Всичко може. Но стъклофибър? Сложи метална, рабиц неръждавейка или метална с око 4см. Грунд не ти трябва, след измиване или измитане/обдухване намокри и удари един шприц с мистрия, рядък и на другия ден мажи.
GRENLOULD - помощник
пет юни 13, 2025 12:16 amchapara написа:
Всичко може. Но стъклофибър? Сложи метална, рабиц неръждавейка или метална с око 4см. Грунд не ти трябва, след измиване или измитане/обдухване намокри и удари един шприц с мистрия, рядък и на другия ден мажи.
Разбрах, а тази мрежа която се предлага в Практикер подходяща ли е:
АРМИРАЩА МЕТАЛНА МРЕЖА 2Х1М LOGOS TRADE Ф1.8 MM за да знам дали да вземам нея или да търся друга?
chapara - майстор
За предпочитане е с тази дебелина, другото е дъвка, колкото да се каже че си сложил. Минах един път от недоглеждане и адски се зарадвах на цената, ама мъжко ду.е, един път се еве🤨

https://tashev-galving.com/product/061- ... avitec-pro
пишман_майстор - майстор
Практикувал съм така, как колегата Чапара спомена. Единствено за шприца ползвам една най-обикновена машинка ръчна за пръскана мазилка, с нея става бързо и лесно .

Тема "Вароциметова мазилка въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: