Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
CASA - специалист
Искам да използвам подово отопление в различни стаи.Трябва ми информация относно практичността и полезното действие.Какво отопление да избера за баня,на ток?
rendo - специалист
този тип отопление дава плътна топлина която се усеща най много тъй като идва от най -долу където по принцип е най студено

- проблеми - топлиш комшиите - решение на проблема слагаме каменна вата

- бавно действие - в смисъл ако сте се прибрали и очаквате като го включите след 2 мин да стане баня - това няма да стане.
Spassow_lbg - специалист
rendo написа:

- бавно действие - в смисъл ако сте се прибрали и очаквате като го включите след 2 мин да стане баня - това няма да стане.

и това не е проблем, има си таймери за всичко :-D
masteradmin - майстор
от 10г. имам подово във всички стаи и съм много доволен.
generala_1 - напреднал
ненавива ли бая ток подовото?????
LazarGanev - "Велик майстор"
Да разбираме ли, че питаш дали Закона на Ома важи и тук?
Харалампи - специалист
Началника се оплаква че го боляла главата и смята че е от подовото. Изглежда се получават някакви индуктивни полета които му действат кофти. Не съм наясно само споделям неговото мнение.
илко илиев - специалист
имаш подово ама то водно ли е или е от тия с многото кабел дето се намотава на пода.аз през 1996г.правих на един в кооперация на пъвия етаж водно подово с тия чешмеджийските тръби.наредихме ги от край до край на пода във всичките стаи на целия апартамент.отдолу му беше гаража и му сложихме водосъдържател от бойлер но го отрязахме за да стане по малко ида топли по малко вода.събра около40л.вода.в едната стая сложихме един регулатор за подово и на бойлера термо реле.няма помпа да върти водата а тя се върти от топлината.човека още го ползва и е доволен защото като загрее един път и влиза в режим икономия.но това е когато нямаш замазка или е новопостроено стама много лесно.

Тема "подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: