Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
XpS - помощник
Здравейте,
Идеята ми е следната:
Искам да си направя табла за леглото, която да закрепя за стената с планки.Тежеста няма да е голяма тъй като материала, от който ще я напрая е 1 см плоскост и дунапрен.Ще я хвана с планки подобни на тези, които използват в мебелното производство (скрити)

Проблема е следния: Стената е с вътрешна изолация стиропор 5см. :-О

Моля за съвет как да успея да закрепя "мъжкото" на тези планки в стереопорената стена, за които ще се захване таблата?
Благодаря ви предварително.

Слагам снимки за да видите каква точно ми е идеята:

(това е таблата на едната стена - ше я преместя да стига до края и искам да направя и на другата за да може леглото да стой в ъгъла и да е мекичко и изолирано и от двете страни)

Снимките са в обратна хронология :-О

Прикачен файл

22062007346.jpg
това е малко преди да е готова едната табла за леглото :) тези скоби се закрепят за мъжките които са закрепени за стената.
22062007346.jpg (81.54 KиБ) Видяна 2828 пъти

Прикачен файл

22062007349.jpg
Планките, които са закрепени НО за другата стена БЕЗ изолация
22062007349.jpg (65.1 KиБ) Видяна 2828 пъти

Прикачен файл

22062007350.jpg
Така искам да се получи и на стената със стиропорена изолация !
22062007350.jpg (70.11 KиБ) Видяна 2828 пъти

Прикачен файл

22062007357.jpg
Готовата табла закрепена на стената БЕЗ изолация - идеята е да се получи така и на стената С изолация - благодаря :)
22062007357.jpg (61.07 KиБ) Видяна 2828 пъти
Mori - специалист
По-добре изкопай правоъгълник в стиропора и подложи нещо твърдо - така и така няма да се вижда после.
XpS - помощник
Благодаря ви за отговорите.
Мисля че е добър варианта с рязане на стиропора - ще го направя и ще го снимам да видите как е станало :)
todor_velikov - специалист
да най добре така ще е (с рязането на стиропора)отдолу можеш да сложиш(с дюбели или с гипс) някакво трупче с дебелината на стиропора който ще изрежеш,така че като го занитиш да монтираш планката на него. :wink:

Тема "Моля за съвет как да закрепя за стена с вътрешна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: