• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
desss - специалист
Съжалявам ако темата не е в правилния раздел :?
Та...искам акъл за следното - по дограмата ми (ПВЦ) се получава конденз, който се стича по стената :| Защо не са сложили первази идея си нямам, така купих апартамента. И сега се чудя какво да сложа - освен че е грозно, току-виж се появил и мухъл...някакви идеи? :?
vuikata - напреднал
по принцип от вътре не се слага перваз ако си от софия там имаше една фирма която слага клапани на прозореца и когато тръгне да се запотява клапана отваря и всичко е наред но ако неможеш да си намериш такова нещо има два начина или да бършиш редовно прозовците или да зи отваряш като тръгне да става конденс за да се нормализира температурата
desss - специалист
vuikata написа:
по принцип от вътре не се слага перваз
що да не се слага? по ли е добре да ми тече по стената :|
velsi - Почетен майстор
Слага се разбира се. Стига да искаш. Тези клапани не вършат работа. Проветрявай по-често. А може и да имаш строителна влага, ако става дума за ново строителство или скоро е правен основен ремонт.
theurgist - специалист
аз залепих ПВЦ ъглов профил под прозореца е сега водата се събира в/у него и от там си го бърша ( друг е въпроса че ми раждчсъха щорите)

Прикачен файл

27012008(001).jpg
27012008(001).jpg (107.64 KиБ) Видяна 4486 пъти
GeorgiRadevDu - специалист
Нарушен ви е термо моста - вън - вътре. Аз, като обръщам прозорци ,
задължително минавам с пяна 1-2 пъти , преди да затворя прозореца,
и никакви трупчета железа или др. истории за нивелиране. В зависимост от дебелината на пълнежа- картон или гипсова мазилка и за капак акрилен силикон преди боята. До сега нямам никъде конденз.
На майсторите успех, а на начинаещите и повече четене. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
desss - специалист
theurgist написа:
аз залепих ПВЦ ъглов профил под прозореца е сега водата се събира в/у него и от там си го бърша ( друг е въпроса че ми раждчсъха щорите)
от къде да си купя такъв профил?
velsi написа:
Слага се разбира се. Стига да искаш. Тези клапани не вършат работа. Проветрявай по-често. А може и да имаш строителна влага, ако става дума за ново строителство или скоро е правен основен ремонт.
ами 20-годишен е блока. купихме го както казах с дограмата, сложихме изолация отвън, и сега като се нанесохме, в спалнята през нощта се образува конденз. сутрин като стана вече капе по стената :?
theurgist - специалист
От бриколож, най-близко ми е и не ми се тарсеше за 3м :) Не си спомням цената беше отдавна :)
theurgist - специалист
GeorgiRadevDu написа:
и никакви трупчета железа или др. истории за нивелиране. В зависимост от дебелината на пълнежа- картон или гипсова мазилка и за капак акрилен силикон преди боята. До сега нямам никъде конденз.
На майсторите успех, а на начинаещите и повече четене. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Да съгласен съм с тебе че е нарушен термо моста. Ама нито над мене нито под мене е устаклено, аз имам конденз по плочките на пода по тавана по прозорците и по едната стеничка. На всеки 2 седмици праскам със SAVO против мухал. и така. Това се получи когато ни спряха парното до преди това го нямаше този проблем. Затова си почнах строежа на къщата и се надявам след 5-6 месеца да не съм вече в апартамент :)
masterval - майстор
theurgist написа:
GeorgiRadevDu написа:
Да съгласен съм с тебе че е нарушен термо моста. Ама нито над мене нито под мене е устаклено, аз имам конденз по плочките на пода по тавана по прозорците и по едната стеничка. На всеки 2 седмици праскам със SAVO против мухал. и така. Това се получи когато ни спряха парното до преди това го нямаше този проблем. Затова си почнах строежа на къщата и се надявам след 5-6 месеца да не съм вече в апартамент :)
Щом има външна термоизолация, за никакъв термомост не може да се говори, аз така мисля. Споменатите от колегата трупчета и пр. са тъкмо такъв термомост, който ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ, иначе казано, ако стената ви е топла, термомостът оформя едно петно с по-ниска температура и върху него се кондензира влагата.
Вероятно във форума има доста по-научно обяснение на феномена "конденз", но ако не проветрявате често, тоест ако не гоните влагата навън, стените ви ще "реват" винаги, никакви стиропорени лайстни няма да Ви помогнат.
Така мисля :?
  • 1
  • 2

Тема "За конденза... :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: