Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
coccinella - специалист
Здравейте майстори!
Имам пукнатина на тавана, която трябва да накарам да изчезне при козметичния ремонт, който съм планирала тази пролет.
Става въпрос за пукнатина, която се е образувала в следствие на допълнителното наливане на бетон за подсилване на носещата стена след голямото земетресение от 77год. Тогава блока е бил на етап груб строеж и е предприета въпросната операция. От влизането в апартамента не само у нас, а и у всички съседи под и над нас такава пукнатина си съществува. Тя върви по тавана, успоредно на носещата стена, на разстояние една педя от ъгъла. При всеки ремонт е подмазвана, но след малко време се появява отново. Знам, че сега има нови технологии за запълване на подобни дефекти. какво ще ме посъветвате да ползвам?
Благодаря за вниманието и лек ден.
EDI - майстор
Леко разширяване на пукнатината и акрилен силикон.
coccinella - специалист
А върху този силикон ще може ли да се положи латекс?
В момента тавана е с бял латекс. Мисля да го поизмия и да боядисам отгоре пак със същото.
EDI - майстор
Може, акрилния понася боадисване, а и латекса е на сходна основа.
prascho - майстор
втори вариант, при малки цепнатини може да се използва диспопласт. Преди години бързахме да се нанесем и след това се появиха доста цепнатини, които при ремонта шпакловах с дипопласт и вече 3-та година пукнатина не се е появила.
Тани - модератор
Преди да се шпаклова , да се залепи лента ( мрежа) от тези за гипскартона.
crez - майстор
Няма да се появява отново,ако тавана се облепи с изолационни тапети 5мм.
Тани - модератор
crez написа:
Няма да се появява отново,ако тавана се облепи с изолационни тапети 5мм.
А със гипскартон съвсем............. но автора на темата иска да БОЯДИСВА доколкото разбрах :-D
coccinella - специалист
Майстори, много Ви благодаря!
Благодарение на Вашите компетентни мнения успях да убедя мъжът ми да сложим гипсокартон на тавана, за да се оттървем от пукнатината. Дори се свързахме снощи с един познат, който работи точно това. Пратихме даже снимки и той ни успокои, че проблема не е толкова голям. Сега остава да ми кажете ориентировъчно за таван 12 квадратни метра, обикновен равен, колко финанси трябва да имам приготвени.
Spokoiniq - майстор
ако ти е добре тавана откъм шпакловка и не гониш топлоизолация на тавана не се набутвай за картон, за тая малка квадратура едва ли ще ти вземат под 20 с вата, отделно ако решиш да е перфектно по учебник с една ръка шийтрок отгоре още някой лев...ти си решаваш де

Тема "пукнатина на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: