Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
CASA - специалист
Случвало ми се е сатен гипса да се отлепи при боядисване с валяче.Дали някакво количество Ц 200 би заздравило сатена?
housedoktor - майстор
Да би заздравило в съотношение 1:8 с вода,но не повече,защото гланцира .освен това трябва да внимаваш да не останат капки.А защо реши ц 200 когато има толкова много грундове за целта????говоря за грундиране на стената ,не за смесване шпакловка и ц 200.Последното се прави само за 1 ръка бондинг доколкото знам ,и то не с ц 200..... *
Последна промяна от housedoktor на пон фев 11, 2008 12:44 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
CASA написа:
Случвало ми се е сатен гипса да се отлепи при боядисване с валяче.Дали някакво количество Ц 200 би заздравило сатена?
Не.
rendo - специалист
Случва се когато:

Не е хуибава основата ,когато не си грундирал след сатена с импрегниращ грунд или когато нанасяш много гъст латекс
CASA - специалист
housedoktor написа:
Да би заздравило в съотношение 1:8 с вода,но не повече,защото гланцира .освен това трябва да внимаваш да не останат капки.А защо реши ц 200 когато има толкова много грундове за целта????говоря за грундиране на стената ,не за смесване шпакловка и ц 200.Последното се прави само за 1 ръка бондинг доколкото знам ,и то не с ц 200..... *
По принцип грундирам с грунд на оргахим,но в момента експериментирам да правя релеф със сатен и искам просто да е по-здрав,затова ползвам Ц 200.Днес направих няколко опита,даже оцветих сатена.Някои неща изглеждат супер и то с гланц,но ще видя колко ще издаржат.
CASA - специалист
rendo написа:
Случва се когато:

Не е хуибава основата ,когато не си грундирал след сатена с импрегниращ грунд или когато нанасяш много гъст латекс
Съгласен съм!
Mori - специалист
Грундирай стената преди гипсовата шпакловка. Не нанасяй втори и трети ръце гипс, върху изсъхнала вече предна ръка или грундирай отново, защото така се създават условия за разслояване на шпакловката - става като многолистно тесто. След последната ръка и шлайфането, грундирай с дълбокопроникващ грунд или вода с Ц200. Боядисвай смело. Ц200 в гипса не слагай.

Тема "Сатен гипс + Ц 200?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: