• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Моля кажете с какво да залепя тоалетна чиния. Преди беше залепена с теракол, но се отлепи. Не мога да пробивам с дюбели, отдолу има тръби.
SHL - специалист
Svetlana_bj написа:
Моля кажете с какво да залепя тоалетна чиния. Преди беше залепена с теракол, но се отлепи. Не мога да пробивам с дюбели, отдолу има тръби.
Изчисти и подсуши хубаво тоалетната отдолу, където ще я лепиш. Залепия със санитарен силикон, бял на цвят. Можеш да я ползваш и да мокриш около нея след 2-4 часа, но най-добре на другия ден. И не се притеснявай, че после ще се отлепи - силикона държи здраво !
jordanil - специалист
а дали трябва да лепи изобщо, ако се хване с дюбелите,който вървят с нея и има ли някакъв проблем ако влиза вода под нея?аз смятам,че няма проблем...а Вие?
SHL - специалист
Svetlana_bj написа:
Благодаря ти, SHL!
Няма за какво. Ще допълня само, че под изчистване имам предвид да махнеш теракола от плочките, както и ако е останал по самата тоалетна чиния. Силикона трябва да го нанесеш върху чистата глазура на плочката и чистия порцелан на тоалетната.
sirko - специалист
утре и на мен ми предтой монаж на тоалетна , тък като пода ми е с наклон към сифона да нивелирам ли чинията или да я слагам по наклона на пода
velsi - Почетен майстор
Наклона ти едва ли е толкова голям, че да си личи. Слагай си я по пода. Ако се опитваш да я нивелираш все някъде ще се отвори по-голяма фуга и рискуваш да изглежда грозно. А от перфектно нивелирана тоалетна чиния нямаш кой знае каква полза. По-добре да изглежда визуално добре, а това ти ще си прецениш на място.
walko - специалист
Един съвет: не си монтираите тоалетната с монтажните дюбели който вървят с нея особено ако е в банята. От водата за 5-6 год. винтовете изгниват и се късат като долната половина си остава в дюбела, което значи нови дупки а от старите поне една остава да се вижда. Аз я залепих със прозрачен силикон (мисля че беше Мастерсил), като обилно я намазах от долу по цялата основа а после и дупките за винтовете напълних с него. Сега няма мърдане, ако се наложи силикона се реже като при авто стъклата със струна или тънка тел (а може и с тънак нож).
tuninghuman - специалист
даааа и аз скоро ще лепя - санитарен силикон, нищо друго
Bechev - специалист
Преди няколко години закрепих тоал. чиния с винтовете който бяха към нея в кашона и след 2 год. при опит да ги развия се скъсаха :x и сега е залепена със силикон и не мърда!
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: