• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bulhomes2 - майстор
Някакъв магазин (или марка) от бая време ми праща рекламни SMS-и от номер 170000. Не съм се регистрирал никъде, даже и не ги знам за какво са. Одеве потърсих инфо в гугъла - дрехи са - демек хептен никакъв шанс да съм се регистрирал някъде. Звънях на МТел, ма казват, че не е от тях и не могат да спрат потребители да пращат SMS-и. Някой знае ли как се лекува това?
stiv1961 - майстор
Номер 170000 е номер на ОББ за уведомяване на клиентите с SMS-и.
Или си с нов номер, който преди това е бил на някой друг, или някой случайно грешно е издиктувал твоя, вместо своя номер.
bulhomes2 - майстор
В никакъв случай ОББ не ми пращат тези СМС-и. Номера ми е от повече от 10 години. По-вероятно е да ползват същата система.
stiv1961 - майстор
Прочети втората част от второто изречение и се обади на ОББ да им кажеш, че не си ти човека когото притесняват.
bulhomes2 - майстор
Не са ОББ. Тъкмо преди малко получих друг СМС от същия номер, че съм дължал такса на Близу. А в Близу само веднъж преди 5-6 години съм плащал таксата на една много бивша хазяйка. На тях поне 5 пъти им казвах да ме изключат от системата си, ама мине се не ми не време и те пак ми се обадят да ме кандардисват да им ставам "пак" абонат...
Andri01 - майстор
БНП-Париба и те са същите. 2-3 години ме кандърдисваха,че като техен НАЙ-лоялен клиент ще ползвам преференции за заем! Наложи се да им напиша e-mail за да спрат! Нахалство! Ако мине номера!
velsi - Почетен майстор
Ако ползваш съвременен телефон, с операционна система, имаш възможност да блокираш номера, било то за смс, или за обаждания. Мисли в тази посока.
bulhomes2 - майстор
Това е хитро решение, но при мен няма да стане. Отказах се от скъпите телефони след няколко смени на тъчскрийнове в следствия на падания. И най вече заради едно забиване в едно мразовито декемврийско доста ранно утро в Монтана, заради което забиване висях половин час на студа, без да можем да се срещнем с човека.
kolev_k - специалист
bulhomes2 написа:
Това е хитро решение, но при мен няма да стане. Отказах се от скъпите телефони след няколко смени на тъчскрийнове в следствия на падания. И най вече заради едно забиване в едно мразовито декемврийско доста ранно утро в Монтана, заради което забиване висях половин час на студа, без да можем да се срещнем с човека.
Нямам думи за размислите ти!?Има си протектори за всички видове телефони,когато е студено телефона се държи близо до тялото(вътрешния джоб).Има си джаджи(акумулаторни)50-на лв.да ти го зареждат.Има смарт телефони от 130лв.Ако на това му викаш скъпо???
bulhomes2 - майстор
Не виждам защо поемаме в тази посока, но ще ти отговоря. Протектора на тъчскрийна е една лепенка, която при падане върху камък е безполезна. За калъфи от тип "тефтер" нямам място по джобовете. Сегашния ми телефон е падал десетки пъти и ще продължава да пада. Защото според мен е създаден той да служи безотказно на мен, а не аз на него. Тук няма решение кое е най-добро и затова има толкова много модели. Така съм преценил, че това ме устройва най-добре и няма нужда да ме убеждаваш. Както вече казах - имал съм и да ти кажа - беше мнооого далеч от 130 лв. "Скъп" казвам, защото тези с операционна система са по-скъпи от тези без. Не знам откъде си разбрал, че за мен цената на телефона е притеснителна.
  • 1
  • 2

Тема "Как да спра SMS реклами?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: