Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
todor_velikov - специалист
можете ли да ми кажете с какво да ги мажа или пръскам защото и сега като е топло пък и през зимата гумата залепва за дограмата и оставят едни отпечатъци....,пък мисля че и на нея след време ще й дойде времето от непрекъснатото опъване?
Takezo Sensey - модератор
todor_velikov написа:
можете ли да ми кажете с какво да ги мажа или пръскам защото и сега като е топло пък и през зимата гумата залепва за дограмата и оставят едни отпечатъци....,пък мисля че и на нея след време ще й дойде времето от непрекъснатото опъване?
силиконов спрей , или спрей за автомобилно табло
Стефан - майстор
Пробвай с глицерин, и кажи резултата. Промазвай с тампон от тензух, и тънко. Няма да залепва през зимата, няма да оставя следи. А глицерина освежава и възстановява еластичните свойства на гумата.
По този начин си обработвам гумените уплътнения на вратите на колата, и никога не съм имал проблеми с отварянето им.
всъщност дограмата каква е , за да знаем да не слагаме такава :roll:
Последна промяна от Takezo Sensey на вт мар 04, 2008 10:20 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
takezo написа:
всъщност дограмата каква е , за да знаем да не сгагаме такава :roll:
Правописа е на първо място.
Стефан написа:
takezo написа:
всъщност дограмата каква е , за да знаем да не сгагаме такава :roll:
Правописа е на първо място.
Ок СтефчУ ,сподели сега какво те измъчва та реши с мене да се гъбаркаш :razz:
todor_velikov - специалист
не мога да кажа каква е защото ни я слага некакъв неандарталец с негова си фалшива фирма,и не мога да кажа.стъклопакета е якъде от волуяк а самата пластмаса нямам идея
todor_velikov написа:
не мога да кажа каква е защото ни я слага некакъв неандарталец с негова си фалшива фирма,и не мога да кажа.стъклопакета е якъде от волуяк а самата пластмаса нямам идея
Ясно , поредната световни неизвестна фирма за дограма.Принципно , качествените дограми , нямат проблеми с уплътненията . Направени са от специални каучукови смеси , устойчиви на атмосферни влияния и UV - лъчи.
mamkata - специалист
Според мен е най-добре с медицински вазелин на топло - за да стане вазелина много мек и /или/ талк - също така върши много добра работа за автомобилни уплътнения за да не замръзват зимата

Тема "гумените уплътнения на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: