Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
USP - напреднал
Моля, някой да каже с какво да замажа този комин, че да не избие пак това черно нещо!? :? Дайте идея за материал.

Прикачен файл

snimki 089.jpg
snimki 089.jpg (196.29 KиБ) Видяна 6609 пъти

Прикачен файл

snimki 092.jpg
snimki 092.jpg (178.07 KиБ) Видяна 6609 пъти

Прикачен файл

snimki 090.jpg
snimki 090.jpg (143.78 KиБ) Видяна 6609 пъти

Прикачен файл

snimki 091.jpg
snimki 091.jpg (199.82 KиБ) Видяна 6609 пъти
masterval - майстор
Ба-ма!
Аз първо бих се помъчил за разбера от какво ще да е тази чернилка.
Мазно ли стои, мирише ли на мухъл или печурки??
Че и по тавана има?! Чини ми се, че има или е имало голям проблем.
Не бих започнал нищо за скриване, ако не съм наясно с причините.
rusev - специалист
Ако това нещо е в жилищна кооперация, предполагам, че коминното тяло някъде на по-високите етажи или на покрива е спукано и тече. Също така си мисля, че вони доста гадно, защото кафявите и черни отенъци са размити сажди и нагар.
Добре е да се направи оглед на коминната обшивка на покрива, ако има такава.
USP - напреднал
Ми това е панелка. Точно в големите снегове комина се запали някъде от долните етажи. Познайте пожрната как го загасиха :cry: Шланга в комина и вода в неусвест. Иначе сега не тече но това черното избива през лепилото и се чудя как да го скрия. Искам да го запечатам за да нямам проблем за в бъдеще.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Смъкваш мазилката, грундираш и почваш епопеята по запълване на фуги и дупчици. Но зидарията е просмукана с тез сажди и катрани и винаги съществува възможност да избие.
Всъщност ако направиш стенна обшивка с въздушна възглавница, може и да се отървеш.
Стефан - майстор
n_a написа:
Всъщност ако направиш стенна обшивка с въздушна възглавница, може и да се отървеш.
Може, ама ще е временно. Според мен решението е цялостен ремонт на коминното тяло - от долу до горе.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Няма да го направят.
Стефан - майстор
Тяхна си работа. Искат помощ и съвет, казваме си мнението. Както го преценяваме. Те си решават.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стефан написа:
Тяхна си работа. Искат помощ и съвет, казваме си мнението. Както го преценяваме. Те си решават.
Сърдитко пак не се сдържа.
Ех.
anmoll - специалист
Първо го измийте с вода и препарат/почистващ/ после правете каквото решите.Ако не го измиете то ще намери начин да се покаже :lol:
Последна промяна от anmoll на нед апр 06, 2008 10:12 pm, променено общо 1 път.

Тема "Какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: