Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте всички!!! :crazy:
Аз съм съвсем нова тук,радвам се че ви открих,защото се нуждая о помощ!
Скоро си купихме една стара къща .Започнахме реставрация.Пред старите стени вдигнахме нови,приземния етаж го гласим за механа,този над него ще е хол със всекидневна и кухня и понеже покрива е за пълен ремонт,много ми се иска да ползвам подпокривното просранство за спални.Търсих из нета някакви материали за да взема идея как по точно да стане това,но уви напразно!
Искам да си направя мансарда,но да сане така ,че да не изисква специално разрешение от общината или каквито и да било документи.
Надявам се да ме разбирате какво питам :?
Последна промяна от Милвия на чет юни 26, 2008 12:02 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами аз те разбирам какво питаш :) само не разбирам как така не си успяла да намериш в нета каквото търсиш. Как търсиш? аз ползвам направо гугъл имаджинейшън и разбира се важното - ползвам "правилните" думи.
http://images.google.bg/images?hl=bg&q= ... tion&gbv=2
Даже ми изкочи тема от тук [/url]http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5303[url] Добре ще е да снимаш или скицираш твоя ... иш ремонт.[/url]
prascho - майстор
Спокойно си направи мансардата, няма да дойдат да ти я бутнат. След това може да подадеш документи за узаконяване.
Здравейте отново!
Не намирам нищо в нета,защото явно не търся правилно,но тези неща койо ми намери n_a,са на английски и не ги разбирам :?
Покрива ни е най обикновен двускатен,в момента с тикли,както повечето стари къщи на балкана.
Трябва да стане нов,с мансарда,с битумни керемиди...но неразбираме много и ми се щеше нагледно да видя как да се случи това :roll:
Иска ми се също да повдигнем малко с няколко тухли,но комшията стриктно следи за издънки и ме е страх да не ни кара да бутаме...
Построихме стени пред старите,който от вътре ще бутнем и новия покрив трябва да легне на новите стени,разяснете сега какви материали ми трябват....и да се захващаме за работа! :wink:
rockwall - майстор
като гледам за начало ти трябва някой дето е в час - как така сте вдигнали стени отвътре и ще бутате старите отвътре навън и покривът ще легне на новите, а пък в същто време трябва да се сменя - и всичко това сте го направили без да има ЧОВЕК дето разбира тва онова ли ??? :shock: :shock: :shock:

нещо много огелпена история

ако ще сменяте покрива, да го бяхте бутнали на земята и да бутнете и стените, че после да строите всичко.........

съседът може да ви направи големи поразии, затова си вържете гащите преди да се е наложило да бутате - един приятел си направи барака за инструменти и то на 2,95 метра от оградата на съседа и имаше проблеми, а тук говорим за коти, промяна на височина и най-вероятно стрехи - т.е. и дистанция и тн

документите обаче ще ви разкажат играта финансово и неврологично - проект, кметства, надзор - мамаситрака - най-лесния вариант е да запазите скосовете към съседа и да задигнете малко ,за да повдигнете в другия край или да направите ската неправилен. така съседът ще е с пръст в г...

опасна работа са лошите съседи :evil:

а между другото - при условие че по селата обикалят ИМАНЯРИ да изкупуват тикли за баровски къщи, не разбирам защо не си запазите тиклите ами ще се набутвате с керемиди.

слагате си изолация и асфалтови хартии с посипки и си нареждате отгоре тиклите - хем ще имате визия , хем тиклите ще пазят посипката от слънце, което е главният враг на този вид покривни покрития

помислете за тиклите и за проекта - може да стане страхотно

Прикачен файл

etaraC.jpg
etaraC.jpg (169.34 KиБ) Видяна 2715 пъти
prascho - майстор
Леле, че съм неграмотен. Добре, че показа за какво иде реч :) .
Justy - майстор
Милвия, къща се строи отдолу нагоре, а се ремонтира отгоре надолу. Първата задача е да ремонтирате покрива, след това се развихряйте надолу. Ако не променяте конструкцията - никакви разрешения не трябват.

Тема "MАНСАРДА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: