Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tubleron - специалист
Здравеите.Знае ли някои примерно за 20 кв.м. теракот освен за плочките и монтажа,колко ще ми излезне материалът(цимент...теракол...)
rendo - специалист
Зависи от дебелината може да е 3-4 чувала може да е и 20
tubleron - специалист
rendo написа:
Зависи от дебелината може да е 3-4 чувала може да е и 20
Мерси братле-мн. ми помогна.
alantion - специалист
Ако не съм закъснял с отговора вече....
Обикновено на опаковките пише разходна норма,но в действителност не е точно така. а от опит знам ,че това което се пише е в "идеални условия",затова се презапаси с още 30 процента в повече. Не е за подценяване и "МАЙСТОРА"който ще ти го поставя.Ако работи като за себе си може да предвидиш още 20 процента. Така че да остане малко вместо да те праща за още.
tubleron - специалист
alantion написа:
Ако не съм закъснял с отговора вече....
Обикновено на опаковките пише разходна норма,но в действителност не е точно така. а от опит знам ,че това което се пише е в "идеални условия",затова се презапаси с още 30 процента в повече. Не е за подценяване и "МАЙСТОРА"който ще ти го поставя.Ако работи като за себе си може да предвидиш още 20 процента. Така че да остане малко вместо да те праща за още.
Меси,ще взема повечко материал
masterval - майстор
затова се презапаси с още 30 процента в повече
Абре, хора, социализмът още не е дошъл, материали все още има. За кога ще се презапасявате?
Те лепилата си имат срок на годност, сред това настъпва срок на гадност и трябва да ги фърлите. А при този съвет ще се "презапасиш" ако правилно съм разбрал, с 50 % повече от необходимото количество, което ти всъщност не знаеш.
Затова първо си виж пода с нещо като мастар, след това слушай майстора. И не купувай залудо, защото ако не ти остане, значи майсторът го е занесъл на следващия обект, ха-ха.
И не разбрах, цемента за какво ще служи?

Тема "Въпрос за $$$$" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: