• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
докера - специалист
В къщата , която ремонтирам , има една стена , която е частично от кирпич .
Лошото е , че е носеща и ще трябва да се измазва . Знам за технологията с рабица и варово-циментова смес , но ми е интересно дали някой не е опитвал да реши подобен проблем с дълбокопроникващи грундове или нещо подобно .
Аз съм се насочил към Изображение-Weber P61 грунд или Изображение-Weber EM грунд .

Прикачен файл

IMG_0124a.JPG
IMG_0124a.JPG (129.1 KиБ) Видяна 9458 пъти
W123 - специалист
докера написа:
...има една стена , която е частично от кирпич .

...дали някой не е опитвал да реши подобен проблем с дълбокопроникващи грундове или нещо подобно ...
Kaк по-точно грунда да реши проблема че нещо немога да схвана :?
doctor - специалист
Kолега, според моите разбирания стената , която показваш не е от кирпич а каменна зидария зидана с кал.
masterval - майстор
Докер, грундирай (аз бих грундирал с нещо по-ефтино) и налепи гипсокартон - ще спестиш спрямо варовата мазилка.
докера - специалист
Вгледайте се по-внимателно в заградената част :wink: - стената в дясно на снимката . Отдолу до едната трета е камък , но нагоре до плочата е кирпич . Преди време е правен частичен ремонт и края на плочата е легнал точно на тази стена :?

Идеята ми е дали предварителна обработка с подобни грундове , преди основното измазване , няма да заздрави допълнително връзката м-у кирпича и мазилката !?
W123 - специалист
Естествено че дълбокопроникващия грунд ще ти е от полза,или поне няма да навреди :-D
Преди това хубаво я почисти стената от слаби парчета от пръстта и праха ако може въобще така да се каже.Мини я с грунда и аз след това бих минал една ръка "тераколено мляко"-теракол разреден с много вода и мажеш с баданарката да посивее за да ти даде по-добра и обезпрашена среда за работа.След това пусни една ръка тънко теракол като няма да се стараеш да я заглаждаш а само до толкова до колкото да имаш вече една хубава и здрава основа.От там нататък кеф ти варова кеф ти гипсова кеф ти циментова мазилка...избора е твой.Направи си здравата основа пък от там нататък прави каквото искаш.
Аз бих постъпил по този начин.
ppeettiioo - специалист
Защо не опиташ със зид от 5см или 7,5см YTONG
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво е "носеща стена"?
докера - специалист
В крайна сметка купих от "М-ю Бликолаж " дълбокопроникващ грунд на "Оргахим" и напръсках стената с него - като че ли има ефект :wink:

А "носеща" се нарича всяка стена от постройката , върху която лежи плоча , гредоред или друга конструкция . "Преградни" са стените , иззидани в последствие - върху тях няма вертикално натоварване .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Въпросът ми беше с цел да се замислиш, но явно не си. Носеща не е стена върху която нещо си лежи, а стена способна да носи.
Опитай сега
  • 1
  • 2

Тема "Дълбокопроникващи грундове и кирпич - някой да е опитвал ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: