Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
TACHO - специалист
Zdrawejte kolegi,
imam pitane - predi dwa-tri dni dwe kasite na wratite mi se naduha leko i sega ednata se zatwarq trudno, a drugata ne moga da q zatworq. wratite sa na hol i toaletna. Nqma wlaga, uj, ne znam na kakwo se dylzhi. Drugite wrati, wklu4itelno na banqta, nqmat problemi.
Davajte syweti kak moga da se opravq s towa.

админа:
Здравейте колеги,
имам питане - преди два три дни две каси на вратите ми се надуха леко и сега едната се затваря друдно, с другата не мога да я затворя . Вратите са на хол и тоалетна. Няма влага уж, не знам на какво се дължи. Другите врати, включително на банята нямат проблеми.
Давайте съвети как мога да се оправя с това.
Osiris - специалист
С Ренде знам че дървените черчевета и врати се "измятат" и трябва периодично да се напасват за да се затварят нормално :?
EDI - майстор
Привет.Вярно е, което пише ОЗИРИС.Забелязал съм, че при смяна на сезоните, вратите се раздуват без основателна причина/явно се променя рязко влажността/ и решението е рендето.Аз когато си правих вратите в къщи/вътрешните/, ги свалих и с ренде свалих по канта по около 2 милиметра от всяка страна, за да има луфт, който да поеме раздуването.Сега се радуват, но не пречи на затварянето.
TACHO - специалист
Сори за маймуницата по-горе, но като съм на работа няма как да сменям азбуката, че ми пречи на другите програми, с които работя.

Рендето е идея, но не става при мен, защото съм с МДФ с ламинат и няма как да рендосвам ламината.
Пробвах да разпъна касите за ден-два. но резултатът беше нищожен, предвид неудобството, което създадоха разпъвките. :?
masteradmin - майстор
А нещо с пантите. Евентуално да ги завиеш по един оборот ако са такъв тип ? Мойте врати са дървени и за 10г. не са мръднали. Какво да правиш естествените материали поскъпват непрекъснато и ще станат лукс май.
TACHO - специалист
Ami pantite sa mi wynshni, edni takiwa shiroki planki i to4no s tqh smqtam da si poigraq kato imam wreme. Shte gi wkopaq i shte spe4elq 3-4 mm.
Az si mislq, dali pyk poneje stawa wypros za nowo stroitelstwo, neshto ne se e slegnalo po stenata i towara da ogywa kasata?

Master, zashto ne slojish po edno butonche Kredor, za da moje pri pisane na tema da se smenq azbukata. :wink:

Ами пантите са ми външни, едни такива широки планки и точно с тях смятам да си поиграя като имам време. Ще ги вкопая и ще спечеля 3-4 мм. Аз си мисля, дали пък понеже става въпрос за ново строителство, нещо не се е слегнало по стената и товара да огъва касата?
masteradmin - майстор
Много добра идея виж ми подписа. :jump2:
emil_v r - майстор
Здр. щом са се раздули ,нема да се чудиш и ако се изкорубят :o Причина - прават ги отвътре с носещ скелет от абсалютно пресна и влажна дървесина а отвън- високотехнологични :o . Ако се свиват периодично обаче значи са подрязвани отдолу и там не са защитени , влагата влиза отдолу,ура .Сваляш ги и с топъл безир ги ливосваш :o отдолу, също и отвора на бравата,и черпиш :partyman:

Тема "Pustite mu vrati" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: