• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ppeettiioo - специалист
Интересува ме при лепене на плочки на пода на гребен върху колко процента от повърхноста на плочката( минимум ) трябва да има лепило,защото съм отлепял плочки и върху тях има около 80%.Проблем ли е това?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Амо явно е проблем, щом успяваш да отлепиш плочката. На гребен се лепи върху равна основа.... Технологията е Технология. промениш ли едно нещо, е малко нелогично да очакваш резултатът да е добър.
Опиши какво точно правиш.
ppeettiioo - специалист
отлепям я докато лапилото е още прясно тоест веднага за да видя върху каква част от плочката е хванало
ppeettiioo - специалист
основата ми е права и шпаклована с теракол
prascho - майстор
Ще ме прожаваш но ако основата ти е гладка и положиш лепило на гребен по цялата плочка, след което притиснеш плочката към пода лепителния слой трябва да бъде по цялата повърхност на плочката. До колкото съм забелязал операцията е следната: намазват основата върху, която ще се залепи плочката на гребен и допълнително с гладка маламашка нанасят лепителен слой по цялата повърхност на плочката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
И де отива смисълът от гребена?
На гребен като се нанася лепилото, при нивелирането като притиснеш, излишъкът отива в празните вадички. Леко и лесно. Като ти е равна и на НИВО основата, няма абсолютно никакъв смисъл да слагаш двойно по-дебело лепило. Излишен труд. Башка, че лепилата си имат оптимална дебелина на слоя.
Съвременните материали са направени и идиоти да могат да работят с тях, но българиня явно е прекалено умен и все успява да прецака системата.
Ако работим точно както пише в упътването, резултатът ще е като в рекламната листовка.
Пак приканвам питащия да пише какво и как прави.
ppeettiioo - специалист
Правя точно така само на единичен гребен но в случаи че плочката е малко гърбава в средата остават части от плочката без лепило и точно това питах-ще има ли проблем щом не е заета тази част със лепилото?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами тази част от плочката никъде не е подпряна и при подходящ натиск ще се счупи. Щом плочката е крива що не ползваш по-голям гребен бе майсторе!
Пиши какъв ти е зъба.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Егаси плочката!
Казваш, че кривината на плочката ти е повече от сантиметър?
Или хич не я натискаш?
Предполагам, че второто. Все пак трябва да приложиш натиск, а не просто да я сложиш.
Надявам се, че не си налепил много плочки. Дигаш ги, изстъргваш лепилото и лепиш наново, с натиск ги подведи. Сложи мастар на плочка за да видиш колко е кривината и компенсирай с натиск.
  • 1
  • 2

Тема "Въпросче за подови плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: