• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pipbel - майстор
Искам ниво преди гранитогреса в коридора и банята 10 см.
Кой вариант е по-добър според вас : :?
= 5 см Фибран, арм.мрежа + 5 см замазка
= 7 см Фибран + 3 см замазка

Има и среден вариант (6 см фибран+4 см замазка) ,ама нямам такъв фибран под ръка. Имам само от 2 и 5см.
pipbel - майстор
E хубаво де, 3см замазка не е ли достатъчна, особено както ще е армирана, а пък и силна (цимент-пясък 1:2) ?
hkoko - специалист
Дебелината на фибрана отдолу не е от значение.За здравината са необходими минимум 4 см.армирана замазка.
kaltchevmg - специалист
Според сайта на Fibran http://www.fibran.bg/ необходимата дебелина на замазката след фибрана е 3 см с армираща мрежа
miroslav_kn - специалист
Е който както иска да си я прави тогава. Пък и първият вариянт е по евтин.
subzero - специалист
а някои може ли да каже колко е м2 фибран?или колко излиза м2 фибран 4см+арм.мрежа+замазка 3см!става дума за под
prascho - майстор
3 см посипка/керамзит, 5 см фибран, 2 слоя по 1 см vidifloor. По - надеждно, по - стабилно, икономически оправдано, възможност за топлинна ефективност, бърз монтаж, никаква влага, никакъв период за съхнена, никаква остатъчна влага!!!!!!!!!!
subzero - специалист
абе на мен ми казаха че е по добре да си го направя с фибран и замазка с арм мрежа!неискам да го правя с керамзит защото нз как а и ми се струва по голяма разправия!просто ме интересува да ме светнете за колко пари става на въпрос за м2!защото гледах в сайта на фибран и там видях някакъв вид фибран уж за под RF от порядака на около 15 лв за м2!а за мен това е доста защото мисля целият етаж да си го наддигна под паркета и като си правя проста сметка за 100 м2 по 15 лв и направо не ми се мисли!а отделно и арм мрежа и замазка! :shock: дайте някакви цени или някаква друга идея с какво мога да заместя фибрана че да ми излезе мн по евтино
W123 - специалист
Цената на фибрана ти е ориентировъчно около 250-60 лева на кубичен метър.Ае ся смятай колко ти излиза на квадрат в зависимост от дебелината :-D
  • 1
  • 2

Тема "Подова замазка с фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: