ПРОДУКТИ 3-4 ЗЕЛКИ, 1 КГ МОРКОВИ, МАГДАНОЗ, ЧУШКИ (ЗЕЛЕНИ И ЧЕРВЕНИ)-1КГ, 1 ГЛАВА ЦЕЛИНА, СОЛ.
ПРИГОТВЯНЕ
ЗЕЛКИТЕ СЕ НАСТЪРГВАТ ИЛИ НАРЯЗВАТ НА СИТНО, ЧУШКИТЕ НА ЛЕНТИЧКИ НАСТЪРГВАТ СЕ МОРКОВИТЕ ЦЕЛИНАТА СЕ НАРЯЗВА НА СИТНО КАКТО И МАГДАНОЗА. ПРОДУКТИТЕ СЕ ОМЕСВАТ В ГОЛЯМ СЪД ПОРЪСВАТ СЕ СЪС СОЛ И СЕ ОСТАВЯТ 3-4 ЧАСА ДА ОМЕКНАТ И ДА СИ ПУСНАТ СОК, СЛЕД КОЕТО СЕ НАТЪПКВАТ ПЛЪТНО В 3 ЛИТРОВИ БУРКАНИ И СЕ ЗАЛИВАТ С 7-8% СОЛЕН РАЗТВОР. БУРКАНИТЕ СЕ ОБРЪЩАТ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ СУТРИН И ВЕЧЕР СЛЕД 10-12 ДНИ Е ГОТОВА ЗА КОНСУМАЦИЯ. ДАНО ВИ ХАРЕСА
ПРИГОТВЯНЕ
ЗЕЛКИТЕ СЕ НАСТЪРГВАТ ИЛИ НАРЯЗВАТ НА СИТНО, ЧУШКИТЕ НА ЛЕНТИЧКИ НАСТЪРГВАТ СЕ МОРКОВИТЕ ЦЕЛИНАТА СЕ НАРЯЗВА НА СИТНО КАКТО И МАГДАНОЗА. ПРОДУКТИТЕ СЕ ОМЕСВАТ В ГОЛЯМ СЪД ПОРЪСВАТ СЕ СЪС СОЛ И СЕ ОСТАВЯТ 3-4 ЧАСА ДА ОМЕКНАТ И ДА СИ ПУСНАТ СОК, СЛЕД КОЕТО СЕ НАТЪПКВАТ ПЛЪТНО В 3 ЛИТРОВИ БУРКАНИ И СЕ ЗАЛИВАТ С 7-8% СОЛЕН РАЗТВОР. БУРКАНИТЕ СЕ ОБРЪЩАТ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ СУТРИН И ВЕЧЕР СЛЕД 10-12 ДНИ Е ГОТОВА ЗА КОНСУМАЦИЯ. ДАНО ВИ ХАРЕСА
Последна промяна от siskory на вт авг 25, 2009 11:11 am, променено общо 1 път.