Съвети за начинаещи готвачи.
siskory - специалист
ПРОДУКТИ 3-4 ЗЕЛКИ, 1 КГ МОРКОВИ, МАГДАНОЗ, ЧУШКИ (ЗЕЛЕНИ И ЧЕРВЕНИ)-1КГ, 1 ГЛАВА ЦЕЛИНА, СОЛ.
ПРИГОТВЯНЕ
ЗЕЛКИТЕ СЕ НАСТЪРГВАТ ИЛИ НАРЯЗВАТ НА СИТНО, ЧУШКИТЕ НА ЛЕНТИЧКИ НАСТЪРГВАТ СЕ МОРКОВИТЕ ЦЕЛИНАТА СЕ НАРЯЗВА НА СИТНО КАКТО И МАГДАНОЗА. ПРОДУКТИТЕ СЕ ОМЕСВАТ В ГОЛЯМ СЪД ПОРЪСВАТ СЕ СЪС СОЛ И СЕ ОСТАВЯТ 3-4 ЧАСА ДА ОМЕКНАТ И ДА СИ ПУСНАТ СОК, СЛЕД КОЕТО СЕ НАТЪПКВАТ ПЛЪТНО В 3 ЛИТРОВИ БУРКАНИ И СЕ ЗАЛИВАТ С 7-8% СОЛЕН РАЗТВОР. БУРКАНИТЕ СЕ ОБРЪЩАТ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ СУТРИН И ВЕЧЕР СЛЕД 10-12 ДНИ Е ГОТОВА ЗА КОНСУМАЦИЯ. ДАНО ВИ ХАРЕСА
Последна промяна от siskory на вт авг 25, 2009 11:11 am, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Подобна туршия си правя повече от 30 години, тъй като съм роден на 25 км от Сливен. Но я правя само от зеле, моркови, и листа целина. Без чушки. Помня как баба ми я запържваше като гарнитура към препечен на дилаф/маша за печка/ домашен суджук.
siskory - специалист
стефко а къде по точно живееш аааа тва че върви със суджук си е самата истина ако полееш с домашна ракийка ако имаш път към сливен като стани туршийкато мое да дойдеш да я пробваш :-D :-D
Стефан - майстор
Благодаря за поканата, но живея на 350 км от Сливен.
siskory - специалист
ааааааа извинявай то от недоглеждане чак сега видян че си РОДЕН на 25 км от сливен извинявам се

Тема "ТУРШИЯ "КАЙМА"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: