![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
“Селедка под шубой”
Инградиенти:
3-4 филета”натурална сельодка” от Билла, 1 глава лук, 2 картофа, 1-2 твърдо сварени яйца, 1-2 морков, 1 гл. цвекло, майонеза.
Моркови, картофи, яйца и цвекло се сваряват.
Селедка се нарязва на малки парченца. Разстила се по дъното на плитка салатница.
Лука се нарязва на много тънки колелца и се залива с вряла вода/така не горчи/, водата се излива веднага, и лука се разтила върху сельодката. Намазва се с майонеза.
Следват: пласт картофи, пласт яйца, пласт моркови, най-отгоре пласт цвекло /всичките продукти изстудени, почистени и рендосани на едро ренде, като всеки пласт се посолява малко и се намазва с майонеза/. Да се консумира след престой 2-4 часа в хладилника.