Съвети за начинаещи готвачи.
sepultura - специалист
valerko написа:
Добре де като гледам снимките тия пържоли не ги ли начуквате. Мойте ги начуквам, но ми каза един месар в магазин да не ги чукам а да ги надупча, да ги направя на решето, ставали по-сочни и действително веднъж правих така, само, че ги пържих на тигана.
:shock: :shock: :проба: :проба: :проба: vALERKO-каква е тази содомия бре брат-начукваш, надупчваш, правиш ги на решето- Голям секс пада преди хапването :lol: :lol:
MMIel - специалист
Както и да правите пържолите (начукани, надупчени, на скара или пържено) винаги след това ги слагайте в една тенджера затворена да ги покрива наполовина вино или бира (за свинско вино за пилешко бира) с малко соев сос на слаб огън докато дойдат гостите. Ще се изумите как се топят и се разпадат като ги сервирате. По този начин и най жилавите и дебели пържоли стават мозък. От там нататък само винце да има ( на мен и с ракийка ми вървят) :partyman:
boltik - специалист
Да вярно е 2-3 часа преди да ги метнете на скарата да престоят в накълцан лук и чесънче с соев сос.От време на време се разбъркбат в тенжегата или там в каквото сте ги сложили.Стават мозък,както е написал колегата.
booooo55 - специалист
Хубаво е след изпичането,месото да се затвори в тенджера.Да си отпочине на топло.Може да се добави и ситно нарязан лук за аромат.
В крайна сметка не е толкова важно третирането на пържолите,по важно е да се споделят в добра компания,с люта ракия или студена бира и казармени истории. :partyman:
MMIel - специалист
Имах в предвид след изпичането да се сложат в тенджерка да къкрят на котлона. Получава се нещо невероятно. А за компанията и ракийката - незаменимо :partyman:
sparklet - напреднал
MMIel написа:
Имах в предвид след изпичането да се сложат в тенджерка да къкрят на котлона. Получава се нещо невероятно. А за компанията и ракийката - незаменимо :partyman:
Това за първи път го чувам :? ,но ще пробвам :-D
професионал - специалист
И аз когато имам време да правя скарата предварително,винаги я поставям в тенджера,на която дъното съм покрил с бяло винце,и после върху камината (ако е зимата) или на котлона включен на 1 (от 12 степени)-резултата е приказен! (пък е и по удобно - като дойдат гостите си седя и си пия ракийката с тях,навместо да се щурам насам-натам из кухнята) :-D
filmatoplo - майстор
Колко вино слагаш на дъното на тенджерката :? 200 грама стига ли.Ври ли виното ,или само се топли течността :? - да знам де , че да не ги прецакам нещо пържолите .Ако са 10 броя , пък на дъното се вместват само 2-3 , какво става -как се овкусяват другите :? .Има ли такова нещо -на дъното на тенджерата да се поставят 2-3 вилици които да държат на разстояние пържолите от дъното , да не загорят .
професионал - специалист
Напълно достатъчно са-тези които са нагоре се овкусяват от винените пари(виното не ври,но изпарение все пак има)-няма какво да прецакаш,но може да оттренираш с кюфтета пък тогава пържолките :-D.Никога не съм пробвал да слагам вилици,но и не съм имал нужда-всичко става на толкова слаб "огън",че не може да загори.Успех! :partyman:
lybaka7821 - помощник
Аз на дъното на тенджерата слагам една дървена скара/рештка/ Наливам малко вода и винце.Избирам какви подправки да добавя към течноста и поставям вече опечените пържоли,кюфтета,кебапчета и салам ако щете. Къкрят на слаб огън и до самото им изяждане,остават крехки и сочни

Тема "Какво по лесно и вкусно от пържолки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: