• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Колега Фло!Както казах,не си правя вятър на езика.Да,сбъркал съм-не е 99,7,а 99,8%http://www.valerus-bg.com/category/chem-reagent/1/
valentor - специалист
По питанката за „медицинския спирт” и неговото приложение :
Естествено че е „отровен” при концентрация 95 градуса алкохолни= напълно вярно е етикетчето, но то е вярно само за тази /95 гр./концентрация.
Когато концентрацията стане 40-43 = ЕТИКЕТЧЕТО НЕ Е ВЯРНО !!!
Съответно падат ограниченията= да НЕ се приема вътрешно
Така мисля / и действам/ аз. Всеки да си действа на своя отговорност. До сега не съм имал проблем – щом пиша
Загатнах го по-горе, но очевидно трябва /за някои/ дообясняване …
Моля да бъда извинен за по-резкия тон.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Точно така.Чистият етанол НЕ Е ОТРОВЕН!!!Напротив,той е противоотрова при отравяне с метанол.Естествено,не е уместно да се пие неразреден,защото предизвиква изгаряния на лигавиците.
ebahti - майстор
Такаа-800 грама ,95% етилов спирт от аптеката-8,46лв. 50гр. глицерин-1.08лв.След като смесих тоя матрял с минерална водица до около 40гр. се получи около 2,5кг огнена вода с приятен за пиене вкус...абе чиста водка.Демек шишенце 700гр- иде малко под 3 кинта :partyman: :rock:
a_anastassov - специалист
ebahti написа:
Такаа-800 грама ,95% етилов спирт от аптеката-8,46лв. 50гр. глицерин-1.08лв.След като смесих тоя матрял с минерална водица до около 40гр. се получи около 2,5кг огнена вода с приятен за пиене вкус...абе чиста водка.Демек шишенце 700гр- иде малко под 3 кинта :partyman: :rock:
Глицеринът не е ли отровен в тези количества? Знам, че се използва като съставка на лекарства - но 50 грама не са ли много?
Фло - специалист
a_anastassov написа:
ebahti написа:
Глицеринът не е ли отровен в тези количества? Знам, че се използва като съставка на лекарства - но 50 грама не са ли много?
Много са! Слага се глицерин 1 грам на литър за блясък на водката и плътност на вкуса.
nikel - специалист
И омекотяване бих казал.
Напитката става "мека" и влиза сама - по образно казано.
iivanov - майстор
Въй,въй,въй,скоро и антифриз ще пропиете.
8180 - майстор
Наскоро, на една вила приятелят черпи с "домашна кайсиева".
Всичко чудесно, влизаше меко, ама аромата беше като на компот - вероятно по горните рецепти са прекалили с някаква есенция.
Жив съм. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Зърнен спирт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: