• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
bulhomes2 - майстор
Абе то и аз така го правя, ама имаме малко асмичка в двора и комшиите я беряха досега. Рекох тая година да разширим дейностите, ама...
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Абе то и аз така го правя, ама имаме малко асмичка в двора и комшиите я беряха досега. Рекох тая година да разширим дейностите, ама...
Помисли къде ти е грешката, че догодина да не се повтаря и да направиш хубаво вино.
bulhomes2 - майстор
К'во да я мисля като я знам. Хората знаят кога да почнат да дават пенсии.
boltik - специалист
>>>

Прикачен файл

untitled.JPG
Mega - специалист
... Сега обмислям автоматично претакане. Една помпа от миялна машина нова е 11 лв. заедно с нови маркучи от пералня става към 20 лв. като сложим и един програматор 15 лв. Общо към 35 лв. трябва да се претака само. ;)

... и не само то, зелето също чака ред. ;)
stiv1961 - майстор
Mega написа:
... Сега обмислям автоматично претакане. Една помпа от миялна машина нова е 11 лв. заедно с нови маркучи от пералня става към 20 лв. като сложим и един програматор 15 лв. Общо към 35 лв. трябва да се претака само. ;)
... и не само то, зелето също чака ред. ;)
Зелето да ама виното веднъж се претака и после чак края на март или началото на април/ ако е останало :) /
Моето вино е готово, преточих го в големи дамаджани с купешки водни клапани отгоре, и разбира се в момента пия една чаша - не му намирам кусур, че още е мътно :tonqe: ,

продължавам да си мисля, че ме удариха в кантара с доста - от уж 190 кг грозде - 80 литра вино - без да добавям вода и захар...
докера - специалист
Е , то си зависи и от сорта грозде . Например във Варненско винените - мерло и каберне като пример , от сушата бяха с висока захарност но и малко сухи . Поне тези , които аз гледах на зеленчуковата борса.
Моето , понеже е букет от черна и бяла липа , отел , зайбер и памид , си даде нормално- от 220 л /100л+120л бидони , пълни с изронено грозде/ , източих 110л вино и то без да натискам джибрите. Можеше и още да пусне , но си бях приготвил 100л бидон само :-D

А , и отделно 2/3 пълен 100л бидон , от който не съм точил - направо за ракия. Тази година памида дава , че дава - по 15кг кофа от корен пълнех от някои чукани .... :rock:
Миленица - специалист
докера написа:
...
Моето , понеже е букет от черна и бяла липа , отел , зайбер и памид.... :rock:
С тези сортове виното ще стане трепач! :supz:
valentor - специалист
Аре,
Сложих началото на винения сезон 2013/14 , което ще пия през зимата 2014/15.
Не , че съм се изоставил.Имам 160 литра от предишния сезон,които са за идващата зима.
Та сега сложих, за ПОДЛОЖКА=гарнитура, в три бидона , по 10-12 килограма мускат отонел.
Основата в идущата седмица.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: