Нека и аз да кажа. И според мене добавянето на пшеница е излишно. Това съм го правил в Либия по рецептата: 10кг. захар; 30л. вода; 1 кутийка доматено пюре и 1 кутийка хлебна мая. Бидона седи на терасата на топло. След 1 седмица започват тестовете, а именно - гребваш от материала с джезвето и на котлона. Клечка кибрит и когато пламъка стигне до тавана, значи е завършила ферментацията. След двоен препек се получавва скоросмъртница, която се разрежда с дестилирана вода /може и обикновена, ако няма друга/ . На 1 бутилка се слага 1 милимунда
ванилия /колкото залепне на нокътя/. Това придава на питието загадъчен вкус и не мирише на спирт.
Но като цяло това си е спирт, а за ракия ферментират естествени захари.

Но като цяло това си е спирт, а за ракия ферментират естествени захари.
