Здравейте съфорумци,
случайно попаднах на тази тема и реших да споделя моят тарикатлък,
с който от 7-8 години мързеляшката правя страхотно зеле, та:
нареждам зелките в бидончето, като само им издълбавам кочаните,
в десетлитрова туба слагам 400 грама едра сол, наливам около 2 литра
топла вода и разклащам, докато солта се разтвори напълно. След това допълвам
със студена вода и пак разклащам, целта е да не остане и кристалче неразтворена сол.
С такава саламура пълня бидончето над зелките, хвърлям вътре една царевица и
една дюля нарязана на 4,натискам с нещо тежко да се потопят зелките слагам един мек
найлонов чувал на гърловината и затягам добре с капака, така че да се вакумира.
След 40 ина дни отварям и се започва една......... НАЗДРАВЕ !!!
								
															
																																	случайно попаднах на тази тема и реших да споделя моят тарикатлък,
с който от 7-8 години мързеляшката правя страхотно зеле, та:
нареждам зелките в бидончето, като само им издълбавам кочаните,
в десетлитрова туба слагам 400 грама едра сол, наливам около 2 литра
топла вода и разклащам, докато солта се разтвори напълно. След това допълвам
със студена вода и пак разклащам, целта е да не остане и кристалче неразтворена сол.
С такава саламура пълня бидончето над зелките, хвърлям вътре една царевица и
една дюля нарязана на 4,натискам с нещо тежко да се потопят зелките слагам един мек
найлонов чувал на гърловината и затягам добре с капака, така че да се вакумира.
След 40 ина дни отварям и се започва една......... НАЗДРАВЕ !!!
										Последна промяна от hitrov.lbbg на съб яну 05, 2013 10:15 am, променено общо 1 път.
																			
															
																								
															
 , ние 50 кг. го ядем от декември до март/ но го разреждам с мръвки да има за по-дълго време/
, ние 50 кг. го ядем от декември до март/ но го разреждам с мръвки да има за по-дълго време/ 

 Ще има и листа за сърми, и нЕкоя манджица на валандара, и.... те така
 Ще има и листа за сърми, и нЕкоя манджица на валандара, и.... те така 


