• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
Миленица - специалист
Радвам се. Баба ми правеше така дроб сармата и винаги ставаше супер.
kuger - майстор
Отчет:
Тарелка пилешки воденички
Две кубчета зеленчуков бульон
Две лъжици свинска мас
Голяма глава лук
Голяма чаша ориз, плюс още малко
Гьозум на вкус
Кофичка кисело мляко
Четири яйца
Две супени лъжици брашно
Сол на вкус
Щипка хлябна сода
Черен пипер, на вкус

Сварих воденичките, към края на тази процедура пуснах при тях 2-те бульончета. Извадих и нарязах на кубчета.
Лука, ситно нарязан, задуших в олиото, маста и малко от бульона. Прибавих ориза, след остъкляването му и воденичките. По погрешка сложих лъжица червен пипер, вместо черен. Добавих и малко млян черен пипер за аромат. Накрая прибавих и гьозума. Наредих тия благини в тава.
Заливката - киселото мляко + брашното + яйцата + малко сол и содата разбих с пасатора и прибавих към основното. Пекох до готовност.
Резултата - вижте.

Прикачен файл

20131201_162144 (600 x 450).jpg
20131201_162144 (600 x 450).jpg (55.55 KиБ) Видяна 2939 пъти

Прикачен файл

20131201_155743 (600 x 450).jpg
20131201_155743 (600 x 450).jpg (83.24 KиБ) Видяна 2939 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Дроб-сарма с пилешки дробчета" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: