Съвети за начинаещи готвачи.
zdraveca - специалист
Аз си мисля, че има почва за развитие, тази система. Такава мрежа или подобна съм виждал някъде из България, но немога точно сега да се сетя къде. Когато се прецени, че чушките са опечени, винаги може да се изсипят в съд с капак за задушаване, все пак ще са доста топли. Аз лично бих заменил мрежестия барабан с плътен, който бих изолирал, от всякъде за да държи топлина, и пак ще нагрявам от едно място, но чушките ще се пекат от контакта с ламарината, а не на директния огън, ще има и задушаване, а въртенето ще спести обръщането, може да сложа малко прегради вътре, като барабан на нормална пералня да подобря бъркането. Сега пека на газов котлон, в стара тава, пробита от времето, и съм доволен.За не много големи количества става.
rum_sz - специалист
Пека чушките с горелката ,изпечените чушки поставям в найлонов чувал ,който поставям в кофа с капак за да преспят една вечер.На другият ден изсипвам част от чушките в една голяма щайга ,и с водоструйката започвам да беля като ритмично подритвам щайгата за да излизат люспите :)

Прикачен файл

666666.jpg

Прикачен файл

555555.jpg
Последна промяна от rum_sz на ср сеп 25, 2013 8:01 pm, променено общо 5 пъти.
stiv1961 - майстор
rum_sz написа:
Печа чушките с горелката ,изпечените чушки поставям в найлонов чувал ,който поставям в кофа с капак за да преспят една вечер.На другият ден изипвам част от чушките в една голяма щайга ,и с водоструйката започвам да беля като ритмично подритвам щайгата за да излизат люспите :)
Ега ти мързела :-D , и аз ги изпичам с горелката ама ролята на водоструйка играе жИната :partyman:
Това не е чушкопек ,а уред за печене на кестени.
filmatoplo - майстор
Тоя барабан става за чистене на миди :wink: .
rum_sz написа:
Пека чушките с горелката ,изпечените чушки поставям в найлонов чувал ,който поставям в кофа с капак за да преспят една вечер.На другият ден изсипвам част от чушките в една голяма щайга ,и с водоструйката започвам да беля като ритмично подритвам щайгата за да излизат люспите :)
Това е доста "мощно", признавам :D

Тема "Американски чушкопек. Можем ли да го побългарим." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: