Браво dmi, любима манджичка. Толкоз любима, че ненагледния рече виж, марш ся да направиш. Аз обачи щото едно два пътя нцъ и онез дет правила миналата година и ги и на снимки нищя, убаво направил, добре представил ся- тиквения винаги е мой- но и решил изкелеферчи пак. Ся ако не призная, че преписал от... ще съм много некоректна, но половин час си играх го докарам, за да чуя посли, ама аз това чак на снимката видял ве?! Са как да му обясня, че няма как да види кАт стрелял лошите докат снимал, а произведението цопна у съседа, пък за него тривиалната лъжица с ориз около... имаше. Ноооооооо... нали има снимка та ето какво си играх:
Отново дойде великден и аз отново ще го посрещна из трънаците. Та рекох да ви поздравя с един незабравим великден пак на същото място и една дроб сърма. Нищо кой знае какво при направата, но ще се сетите защо е незабравима когато прочетете. И така. Място на събитието Трън града. Участие взеха: Моя милост, продукти разни, Кучката с главно К Дейза и една решетъчна лъжица. Името на драмата /щот тогаз си беше бая драма/ е Среднощната вечеря на Дейза.
Ами да разкажа. Летуваме си ние два дни за великия празник на велико място. За несведущи от Искъро нинам по-длибоко има ли но от Трън-града по-Велико немаааа. Та там сме. И аз там сто неща нали щото е Велик Ден, обаче що да не омотам и една дроб сърма за татето дето много я обича. Щот ягнето нещяла го пълни, а само пече та да има там да трупам точки. И колко му е. Окомплектована с комплект дреболии плюс ориза плюс маслото плюс неприлично количество зелении под формата на пресен лук чесън и джоджен спрятам аз. Даже гъбите не ми се свидиха. Спрятам кво? Запържвам ориза и за да не ми се слепва още на ниво върти му се свят слагам две лъжици лимонов сок. След това добавих гъбките наумити и нарязани както искат и оставих пуснат сосче те. Цялото това чудо обикновено с мАсло го джуркам. Почти веднага следват и дреболиите при които докато мия категорично съм си забранила въпроса „Какво е това?”. Слагам и тях и след една цигара време им е време и на тях за тавата. Настанявам. Раздавам,в наше време я лапче я таблетче, и гася лампите за първо действие. На антракта аз вече съм готова и изскачам иззад завесата с едно убаво разбъркало ми се желтъка яйцо плюс кофичка – господи молам те е истинско- кисело млеко и малко брАшно та да не кажат ся че не съм цапала. Това сиреч ми е заливката. Засадата е успешна и онез ни второ действие отърваха ни све. Послушни се намърдаха в чинията за ох и ах те така....
А защо се казва така ли. Защото Яде само Господаря на вселенета – сиреч съпружието- и то от лакомия да опита. До другия ден когато трябваше аз да блесна блестеше само тавата зарязана на баиро и надлежно излъскана с препарат от натурален характер в стил „ЛъЩи ве мамо,виж как съм я умила???!!!”. Ама тя пак изяде боя пустата кучка щот пък търсих пустата решетъчна лъжица половин ден из двора. През това време тя дебнеше ягнето, но там удари греда. Много се мотаех из двора просто и проклетисвах през три секунди, което ще се съгласите убива апетита.
Прикачен файл
среднощната вечеря на дейза.jpg (62.61 KиБ) Видяна 3130 пъти
Да доложа: Таз година ястието нещо се оказа голема греда. Причини не ми се търсят, но за майтап тоз път Дейзичка, която онзи ден натвори десет достойни лета, си я изяде пустата дроб сърма без гарнитура "Ела да те утрепам ся..."
https://www.youtube.com/watch?v=PuMEYXHo69A Харира,най-вкусната месна леща!Правила съм я с пилешко,свинско,телешко и няколко пъти трите вида месо на куп Уникална е,да не ви плаши канелата. С нея наистина лещата придобива много по-различен вкус. Вкъщи готвя тенджера от 5л и се изяжда светкавично....