• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ - специалист
Браво! :rock:
Сланинката може да я вариш в зелева чорба- става по-добра.
stiv1961 - майстор
Масата не е подредена още, вилиците стоят свободни- 'сички ма'ат с ръчички :-D :partyman:

Прикачен файл

010220142360.jpg
Илчо Илиев - майстор
Стив, не каза как в станало пиуто....
Според мен трябваше да направиш половините по различните начини....едната да я свариш преди пушене,а другата след, за да имаш най-точна база за сравнение....
Сланината как я направи.....нещо си станал потаен :?
stiv1961 - майстор
Няма тайни :) , сланината я извадих от тенекията, изплакнах я с вода, подсуших и.. на шиша. За пилето съм го обяснил в горните постове. Даже си мисля, че преди опушването трябва да се свари още малко. Колегата го вари 10 мин. в тенджера под налягане, аз го варих 20 мин. в обикновена тенджера. Получи се малко жилаво, но пък за сметка на това много вкусно. Следващия път ще увелича времето на 30-40 мин. и ще шпиковам със сланинка за да стане по- блажно :)
Какво да се прави в тоя сняг
Прикачен файл:
010220142359.jpg
освен свинско, винско и приятели да сподеят трапезата :partyman:
Илчо Илиев - майстор
Пробвай първо да опушиш,а след това да свариш,а за шпиковането....не съм правил такова..
Струва ми се,че е доста варенето, ако наистина е в тенджера под налягане...
Аз варя заек 10-15 мин, пиле скоро не съм правил, но ако е по-големичко и цяло, може и 20-25 мин,но в обикновена тенджера

п.п. преди правех заек в тенджера под налягане...
правих няколко пъти,но все дърти зайци,но веднъж се случи млад...на 4-5 мес. и като съм му хванал мярката да го варя 30-40 мин и...познай, вътре беше на каша всичко...
ivanjordanov78 - помощник
crez написа:
Ето ти няколко идеи за съоръжения за опушване.
http://vip-samodelki.ru/hunt/75-prostaja-koptilka.html
http://www.ulov.ru/tur/tureda/teda9.shtml
Еййй, на руски език всичко може да се намери начи...тц тц тц :D

Иначе браво за инициативата! Изглежда много вкусно. ;)
stiv1961 - майстор
Аз вчера по случай оздравяването пак опуших едно пиле и два бруса сланина. Не съм променял технологията
Прикачен файл:
150320142386.jpg
Прикачен файл:
150320142387.jpg
Прикачен файл:
150320142388.jpg
Прикачен файл:
150320142389.jpg
Прикачен файл:
150320142390.jpg
gogata1987 - специалист
Реших да тествам този уикенд своеобразната пушилня, която си спретнах. Обесих вътре 1 паламуд, към 700-800гр, който киснах 24ч. в вода и сол(30гр сол на литър), покрих дъното със стърготини от череша, малко черен пипер на зърна и 2-3 дафинови листа. Стана страхотен за около час на огъня. (Между временно, че нещо ми празнееше тенекията, метнах и едно свинско бонфиле на сача - доста "гадничко" се получи.) :partyman: Крайния резултат така и не можах да го снимам, че не се задържа достатъчно дълго на масата. :mrgreen:
Изображение
sspoko - специалист
gogata1987 написа:
Реших да тествам този уикенд своеобразната пушилня, която си спретнах. Обесих вътре 1 паламуд, към 700-800гр, който киснах 24ч. в вода и сол(30гр сол на литър), покрих дъното със стърготини от череша, малко черен пипер на зърна и 2-3 дафинови листа. Стана страхотен за около час на огъня. (Между временно, че нещо ми празнееше тенекията, метнах и едно свинско бонфиле на сача - доста "гадничко" се получи.) :partyman: Крайния резултат така и не можах да го снимам, че не се задържа достатъчно дълго на масата. :mrgreen:
Изображение
талаша може да се замени с нарязани на ситно / около 2 см/ млади клончета от слива, череша, праскова и прочие.
gogin - специалист
Здравейте, и аз днеска пробвах пушилнята направена от бойлер на твърдо гориво стана много хубаво, но не мога да пусна снимките защото са с лошо качество и почти нищо не се разбира. Пуших с орехови черупки и клонки от синя слива. Сега отлежава в хладилника. Пуших около 2-2;30ч но ми излезна леко черничко и го киснах 2 пъти по 5 минути както е написал колегата.утре ще видим какво е станало :drinkers: :?
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: