• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
А бе хората вече подкараха виното, вий още за захар си говорите, ай наздраве
Изображение
neillmakoli - специалист
Наздраве...с ланшната Сира :rolleyes:
Stefan_62 - майстор
neillmakoli написа:
Наздраве...с ланшната Сира :rolleyes:
Е ако и ми кажеш какво е " ланшната Сира ", ще те черпя едно питие
:partyman:
alsted - майстор
На мойто след второто доозахаряване шапката му потъна преди 3 - 4 дни. Днес реших да го пробвам като бях настроен с много скептицицизъм. При нормални обстоятелства бих сложил 5, до 10кг захар. Протича една седмица бурна ферментация , после - две тиха. Все пак шапката си оставаше отгоре. Тази година, с някаквата захар на два пъти по 10кг - само бурна за 5 - 6 дена и още веднъж така и край с всякаква ферментация! Но ако щете вярвайте - станало вино. Приличо! :?
Svetoslavoff1 - майстор
Клапаните си бълбукат весело!
Като знам от тази боза какъв еликсир ще излезе, март не ми се вижда толкова далече:)
Теди - специалист
Днес изкарах 30л на 58 градуса ракийка първи препек. Втория ще го правя другия уикенд, до тогава може да станат и другите бидончета и ще стане весело.
Mega - специалист
Супер, аз съм заложил 300 литра джибри, след виното. Ще видим колко ще изкара. Аз ходя да варя само на колона. Казан не ползвам. Предпочитам всичко да е точно.
Теди - специалист
Така и така изпразних малките бидончета от по 65л. и днес ги заредих едното с каберне, другото с мерло. Да има ... :-D
kapanec - специалист
Вчера със комшията направихме дегустация на новото ми винце скромно тая година обрах 650кг от 180кв лозе, спрямо миналата година добива ми беше 750 кг но тая година го прореждах сортовете са "Сторгозия" Мискет Кайлъшки" 2 глави"Молдова"и 2 глави "Липа" а точно това което пробвахме има 10кг "Липа" 10кг"Молдова" 20кг "Мискет Кайлъшки" и 150кг "Сторгозия".Може да се пие и има добри данни но още е младо и и не му е минала тихата ферментация трябва си му още малко време тъкмо да свърши миналогодишното вино :drinkers:

Прикачен файл

S7001076.JPG

Прикачен файл

S7001077.JPG
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията: