• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
atanasov2004 - специалист
Колеги аз си пресичам зелето с ацетизал от аптеката - 20бр на 90литрово бидонче. Няма грижи - не знам дали е добре така, ама работи безотказно.
Преди ползвах натриев бензоат. Една година обаче съм сложил в повече и сока взе да нагарча...Поздрави!
stiv1961 - майстор
atanasov2004 написа:
Колеги аз си пресичам зелето с ацетизал от аптеката
От аспирина жената цялата се обрива, не И го понася организма. Затова ползвам калиев сорбат, пробвай и ти, ще останеш доволен. Никаква промяна на вкуса, даже и за вино го ползвам.
atanasov2004 - специалист
Да чувам и от други хора че ползват калиев сорбат . Откъде може да се купи? От аптека, Кауфланд, Лидъл ? :? Неща по Еконт :)
stiv1961 - майстор
Аз съм купувал от Кауфланд и Пикадили, последния го няма вече в СЗ. Има и в нет-а
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B ... ml?u=94957
http://zlatnatabachva.com/index.php?pro ... &Itemid=54
напиши в търсачката и ще излязат доста магазини.
pet.kan - специалист
Химтекс - Димитровград
най-евтин, имаше вариант за хранителни цели и ч.з.а.
atanasov2004 - специалист
Колега голямо благодаря! Не съм се сетил за Химтекс, ще проверя , купя и пиша тука. Дори познавам Велинова :) /собственичката/
Теди - специалист
За вината ползвам калиев метабисулфид, да не е едно и също със сорбат-а? Какво количество слагате на литър?
stiv1961 - майстор
1-2гр. на литър вино.
Теди - специалист
stiv1961 написа:
1-2гр. на литър вино.
За виното знам, за зелето питам и дали е едно и също. :)
stiv1961 - майстор
Аааа, за зелето 3 гр. на 2 кг. зеленчук(зеле и туршии) :)
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: