• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
Pavel - напреднал
Много полезни неща намерих тук. Някой от Вас гъбари може ли даде рецепти за пачи крак, манатарки и кладници(още повече,че сега им е сезона). Обикновено в рецептите които чета използват печурки. Имам и един друг въпрос - в Бг има ли трюфели и ако да - то как се намират (знам за френските прасета)?
sspoko - специалист
Трюфели най-лесно се намират ако си посееш :-D имаше някаква фирма предлагаше дръвчета със заразени с мицел корени.
Йорданов2 - специалист
След дългогодишно затваряне на буркани с мариновани гъби установих, че най-добре е да се сушат!
Манатарката се маринова лесно, вариш марината вода-сол-оцет-олио, редиш сварените гъби с ч.пипер-дафинов лист-бахар (ако си мераклия и магданоз-синап-чесън), кипваш бурканите и т.н. Рецептата (все едно лекарство правиш!) я има в готварските книжлета.
Но сушеното си е друго.
Пачи крак, например има такъв аромат, че всякакви саламури или маринади го премахват завинаги. Тогава по-лесно е да си купиш култивирани пичурки :-D
Кладница съм намирал само веднъж, нямам идея как се яде.

но ако само ще мезиш, мариновай
  • 1
  • 2

Тема "Гъби" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: