Съвети за начинаещи готвачи.
milanovs - специалист
Пълниш заека с ориз и дреболий.Както се пълни агне и го зашиваш.За да не ти е сухо отгоре го намазваш с свинска мас.Слагаш отгоре фолио ,от страни малко картофи,и печеш.Става супер.Това лято съм изял към 20 такива.Да ти е сладко,и на здраве. :wink:
Osiris - специалист
cakev79 написа:
Брат ми вече гътна първата реколта от зайчетата,но майка нещо не се справя със приготвянето им.Стават по сухички при печене.Някой да каже каква е тънкоста.Рецепти в нета много,ама ми трябват ползвани,а не да правя опити,че ще свършат продуктите.
Пробвай да накиснеш зайчето в марината
слагаш 50-100 грама ракия
чер пипер
чесън (по желание)
сол
захар (аз слагам до 3-4 чаени лъжички)
и малко соев сос
доливаш вода и кисне от 2 до 10 часа колкото повече по добре
може да добавиш и други подправки по твой вкус

ако го правиш на шиш си вземи повече краве масло и се маже постоянно докато се пече
а се пече докато не месото не стане крехко и не почне да се отделя от костите
ArturDent - Почти Безобиден
MamaMy написа:
Препоръчвам рецептите да си ги записва Артър. Реших да се откажа от бирата. Ще осигуря мезето и салатата. Бирата да си я купува сам
Иииии... това съм го отървал. Благодарско за заека, малките чавета още ядат от него - по 25 - 50 гр. на седмица.
MamaMy - майстор
Артъре, ще ги изтровиш. Той за толкова време е пораснал. Ако искаш, да питам съседа за друг?
Много здраве и на двамата.
stiv1961 - майстор
cakev,ако държиш на рецепта за печен заек-съветвам те каквато и да е рецептата за печен заек задължително е да го шпиковаш със сланинка.
ArturDent - Почти Безобиден
MamaMy написа:
Артъре, ще ги изтровиш. Той за толкова време е пораснал. Ако искаш, да питам съседа за друг?
Много здраве и на двамата.
Заека беше сварен, пасиран и замразен на кубчета във форми от лед. Такава е технологията от bg-mamma ;) . Даже мога да цитирам датите на които са яли от него.
Печен заек

5-6 глави лук на едро към него и малки лукчета
5-6 големи моркова нарязани на едро
гъби колкото искате
сланина задължително защото месото е сухо
чаша бяло вино или бира каквото имате под ръка
чесън 1-2 глави задължително
чер пипер,дафинов лист,целина,джоджен и малко чубрица
да не забравя олио и малко вода
всичко се обърква в една тава слага се отгоре фолио и се пече
става крехко месо да си оближеш пръстите
а забравих,ако сложите и малко бекон в зеленчуците става още по хубаво
приятен апетит
bunsyss - напреднал
Това е моята рецепта става перфектно.

4 глави кромид лук
3 моркова
1 тарелка гъби
7-10 сини сливи
1ч. бяла вино
4 дафинови листа
чер пипер
сол

Лук,гъбите и морковете запържвам.Накрая слагам сините сливи и виното и дафиновия лист .Месото предварително шпиковам с парченца сланина .В глинен гювеч слагам ред плънка ,ред месо .Слагам капака и печа около 2 часа на 180градуса .Става разкошно !
boltik - специалист
Рецепти в нета много,ама ми трябват ползвани,а не да правя опити,че ще свършат продуктите.

Това да не излезе,като вица за албанците,които имали смо един танк.......... #-o Аз като живеех в БГ стигах до 50 парчета на година и не смеех да се похваля :-D Не го приемай навътре.То и аз започнах с два заека на времето закупени от пазара и най смешното беше,че съм закупил две женски.Те като малки много трудно се различават :-D Що подигравки бяха :-D Може да се каже,че децата ми са отгледани със заешко.Дават го едно от най-добре усвияемите храни-90%.Ако говорим за количество,майка ми нареждаше мръвките да се изцедят от кръвта и на другия ден ги пържеше и след това ги вакумираше в буркани.Става дума за 20 и повече заека наведнъж.За заек на фурна задължително шпекован и с подправки.Нашета рецепта не се различаваше от по-горните,само че аз вземам нож с остър връх и като направ дупчица пъхам парченце сланина,морков,чесън,лук.Получава се нещо като таралеж.Колкото повече толкова по-вкусно.Подправките здължително.Когато се пече заек задължително мащерка или бабина душица,както там я знаете.Бирата е за предпочитане.С вино става много-тежко яденето.И на много-слаб огън.Заек на грил то не си струва.Изключително сухо месо,
И накрая изкам да кача рецепти събирани от майками с години,но след като трябва да се намалява по-размери всеки файл и после да чакам за всяка по 1 минута да се качат във форумът,просто нямам това време.Да седна да пиша абсурт.Те са повече от 50.Ако някой знае по лесн начин да пише.

Тема "изпитани рецепти за заешко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: