• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
ebahti - майстор
Размечтах се нещо.В "лошото" комунистическо минало работех в един завод-газ - колкото щеш.Та като сложихме една телешка глава да се вари от сутринта - вечерта такова мезе стана че немам думи! Как съм се прибрал,спомени нямам :)
crez - майстор
ebahti написа:
Свинската глава я обичам на "пача" .Сварява се докато почне да се отделя месото от кокала (аз слагам и малко наситнено вратно месце) После се накъсва на малки парченца в тава,сол,чер пипер и счукан чесън у тавата .Залива се със сока и се слага в хладилника да се желира.След като се желира се поръсва с червен пипер и се слага на средата на масата с вилици колкото е персонала.Носи секакво пиене....пп Може да се сложи и малко мерудиика и копър по желание! :wink:
И аз така я либем, студена желирана с много чесън, руска горчица и червено вино, темето ти подскача като я консумираш.:lol: :partyman:
stiv1961 - майстор
То има тема за пача
viewtopic.php?f=28&t=31196&p=317764&hilit=%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%87%D0%B0#p317764
ама както винаги изместихме основната тема- свинска глава на фурна.
Прикачен файл:
20110812_0087_xx.jpg
20110812_0087_xx.jpg (67.05 KиБ) Видяна 7066 пъти
niki_bot - напреднал
stiv1961 написа:
ebahti, ясно е че се прави пача от главата, тази Коледа и аз направих, но исках да видя как че стане във фурна. Намислил съм по Великден като слагам агнетата в пещта/ имам заявка за три агнета/ да сложа и една свинска главичка на пещ :)
Стив,пробвай и няма да съжаляваш.
Е в тая пещ на село ,зидана от дядо ми около 40-те години
Прикачен файл:
X_2010 052.jpg
съм правил експеримента, само че главата я бях поразфасовал,защото нямах подходящ съд.
Ето го и резултата:
Прикачен файл:
X_2010 071.jpg
Прикачен файл:
X_2010 078.jpg
stiv1961 - майстор
Непременно ще пробвам ама кажи какво има в гювеча освен главата и картофите :) , демек кажи рецептата :)
niki_bot - напреднал
Всичко от твоята първоначална рецепта без чубрицата,но не защото я не либим,а защото на жената от нея и се обостря гастрита.
Аз лука го слагам на средни глави и без да го режа.
Сложих около 250 мл. бяло вино/червеното си го пазим за консумацията :-D /
Бульон/в моя случай си беше бистра водица ,че из наше село бульоните много много не щъкат по калдаръма :? /слагам до толкова че да стане сочно ама не много чорбесто-просто ние така го обичаме.
Да добавя че в общи линии така се прави и банския чомлек само дето месото е телешки джолан,а лука е доста повеке.
stiv1961 - майстор
Благодарско, ще пробвам :supz: . То и аз не купувам специално бульон, слагам от чорбата, в която предварително бях посварил главата.
  • 1
  • 2

Тема "Свинска глава на фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: