• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
Свинското не е ли по-евтино при вас :?
boltik - специалист
Здравейте,да свинското е по евтено,но е вкусно само в момента на приготвянето.После е отврат.Предполагам,че е от химиите в него.Пилешкото и да го притоплиш си запазва вкусът.Понатаък,когато метна пръжолите на скарата ще кача снимки.А сега да покажа,какво измайсторих с изрезките от пуешкото.Да обесня,защото предполагам,че много съфорумци са се засегнали.Пазарувам от турските магазини,защото стоката е добра,а в бългърските и румънските стоката е отврат.В турските може да опиташ стоката и ако ти хареса да си купиш.Следват снимки:

П.П.България се представя със кутии сирене и лютеница в турските магазини.

Прикачен файл

rsz_Снимка_от_2014-02-22_101739.jpg
rsz_Снимка_от_2014-02-22_101739.jpg (67.86 KиБ) Видяна 3014 пъти

Прикачен файл

rsz_Снимка_от_2014-02-21_162710.jpg
rsz_Снимка_от_2014-02-21_162710.jpg (56.32 KиБ) Видяна 3014 пъти

Прикачен файл

rsz_Снимка_от_2014-02-21_162543.jpg
rsz_Снимка_от_2014-02-21_162543.jpg (63.38 KиБ) Видяна 3014 пъти

Прикачен файл

rsz_Снимка_от_2014-02-27_163236.jpg
rsz_Снимка_от_2014-02-27_163236.jpg (51.94 KиБ) Видяна 3014 пъти
hidrazin - майстор
Коледна пуйка с уиски (рецепта за мъже)

Необходими продукти: една пуйка с тегло около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.

Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.

Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
.....

След охоло шас отварте, обръщшште и глеееаш печенто. Фащшште шшшишшшето и ссссипвашшш няколк глътк – хлъц! След ощшшт едн шшшас фниматлно залитат към печката и обръщшшт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашшшс ощ едно уйск и така… Пуйкт ощшш три шшшас оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоишшш д пикаеш. Ако мойшшшш, плзишшшш към фурнт и вайшшшш мисссиркт. Ошшшт една глътк и па опитвшшш да измкншшш тават. Вдигшшш пуйкт от земят и внимаашшш да н паднишшш на хлъзгъвя под. И да паднишшш, няа значен, ссслагшшш жжживотнт в тават…
...

Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.

:partyman:
boltik - специалист
Здравейте,то Уискито го мезим с пуешки бут.

Прикачен файл

rsz_Снимка_от_2014-03-22_162206.jpg
rsz_Снимка_от_2014-03-22_162206.jpg (46.45 KиБ) Видяна 2816 пъти
hidrazin - майстор
boltik написа:
Здравейте,то Уискито го мезим с пуешки бут.
Ако беше прочел внимателно предния пост щеше да разбереш, че хубавото уиски никога, ама НИКОГА не се смесва с пуешко. Нито с патешко, нито с панирани гарги... Може с ученичка или в краен случай студентка. :-D
Какво им харесвате на тези фитки, не знам. :? :lol:
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "пуешко" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: