• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
hidrazin - майстор
За свинската мръвка също си прав. Може да се съхранява по същия начин - ред мръвка, олио и пак така докато напълниш тенджерата. Въпроса е да не остава въздух и отгоре пак да има 3-4 пръста олио. Минус на рецептата - олиото скъпо. :-D Плюс - месото остава прясно и крехко а не мяза на подметка като това от фризера.
За рамката с противокомарната мрежа - става. Само не съм убеден че ще има достатъчно време и слънце за да изсъхнат. Освен това си предвиди и нещо за отгоре. Иначе не можеш ги опази от мухи и подобни. Плюса на сушилнята е точно това - става бързо и няма гадове. Освен това не зависиш от времето. Само си помисли - тъкмо си ги сложил от една седмица и се заредят 4-5 дъждовни и облачни дни. До там си.
:partyman:
MMIel - специалист
Аз също съм се замислял за сушени домати, но до сега не съм пробвал. По принцип ни допада италианската кухня и за това съм решил да пробвам тази година, но за сушене ще ползвам фурната. Четох някъде, че на 50 градуса с вентилатор и леко отворена врата също ставало. Вярно че е разходно с тия цени на тока, но ще пробвам и ако ми хареса догодина ще търся вариант а сушилня, като цитираната по нагоре в темата.
lov - майстор
При това слънце меко казано трябва да не си добре че да ползваш печката. Не говорим за икономията на ток ами с отворена врата на печката ще си сгрееш къщата посред лято.
Да вметна между другото сугото както му казват италианците /соса за спагетите/ по оригиналните рецепти се ползват както сушени така и изварено доматено пюре. А лятото кога има и пресни домати добавят и такива. Не е с цел някакви икономии а просто става по вкусно.Използването само на един от тези продукти си е вариация по темата с цел да закърпим положението дето се казва от нищо нещо.
Миленица - специалист
От две години суша домати с уреди за сушене (единият е тайландски, закупен от Метро, другият е Нео). Суша елипсовидните домати, които са за консерва, тъй като имат по-малко водно съдържание. След сушенето част от тях смилам за вегетата, която си приготвям всяка есен, а останалите съхранявам в хартиени пликове.
  • 1
  • 2

Тема "сушени домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: