• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
Съвети за начинаещи готвачи.
rum_sz - специалист
Аз пък слагам една билка,казва се Кадънска кълка.Много приятен аромат се получава после.Утре отивам да варя сините сливи. :)
kr1100 - майстор
iivanov написа:
Ракийчице, на-на-най-на-на... Алилуууя! :-"
( втора серия)
Да ама НАП не спи по снимката ....
Последна промяна от kr1100(стар) на пет сеп 11, 2015 11:00 am, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
kr1100 написа:
iivanov написа:
Ракийчице, на-на-най-на-на... Алилуууя! :-"
( втора серия)
Да ама НАП не спи
НАП да ма хванат за... алилуууя! :-D :partyman:
kuger - майстор
rum_sz написа:
Аз пък слагам една билка,казва се Кадънска кълка.Много приятен аромат се получава после.Утре отивам да варя сините сливи. :)
Тая билка бащицата я слагаше и на виното. И мен ме чака казаня, сливоците паднаха, утре запечатвам бидоните и ...... ракийчице .... алилуяяя ....., решил съм да сложа една /или няколко/ бутилки легнали, да отлежат по бързо.
egomen66 - майстор
Ракия в стъклен съд , херметически затворена , никога няма да отлежи. Ако искате я сложи и на челна стойка :lol: , една ракия не диша ли , не отлежава ( омеква ). :partyman:
Последна промяна от egomen66 на пет сеп 11, 2015 12:34 am, променено общо 1 път.
kuger - майстор
Знам! Ама ти май не разбра майтапа :partyman:
egomen66 - майстор
kuger написа:
Знам! Ама ти май не разбра майтапа :partyman:
Знам , че е майтап. Затова не те цитирах , а го обявих като информация...за четящите. :supz:
crez - майстор
rum_sz написа:
От време оно, ползвам тази трева,Artemisia maritima степен, морски и др. наименования https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%B8%D0%BD в Сев. България и викат "пак пий" :lol: Не трябва да се прекалява с нея, защото дава много силен натрапчив аромат на отонел. Слагам я в пращината в казана преди варене. На чучура слагам в марля 10-тина зърна сакъз,http://www.hera.bg/s.php?n=3591 омекотява ракията.
kr1100 - майстор
kuger написа:
И мен ме чака казаня, сливоците паднаха, утре запечатвам бидоните
И мен ме чака тази работа. 1 от сливи и 1 от едри дренки , а 1 с дренки още ври.
iivanov - майстор
"А когато сняг забръска , що ще чиниш ти зимъска? "
(трета серия)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18

Тема "Ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: