• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
ebahti - майстор
По нашио край вино се бутилира февруари ,март,задължително(според старите хора) в слънчев ден щото иначе си мени цвета и вкуса...........друг е въпроса че към нова година бурето е на челна стойка,а пращината на барут-тоес нема кво да се бутилира :-D
svetliopi44 - Чирак...
:lol: :lol: :lol:
То май и при мен така ще стане ... тия 70 литра до никъде няма да стигнат , но догодина повечко.
boltik - специалист
Здравейте.Какво стана с вицето?Никой не качва снимки от тазгодишната реколта?Светлио(пич)знаеш ли какво означава на чешки пичка?Че да поделя и аз.Баща ми и дядо ми правеха 450-500л.вино и не стигаше до никъде.А неговият дядо само 400-500л.е криел под-дръвника да не го намери бирникът.Само лозята са били 8 декъра.Чакам снимки. :lol:
svetliopi44 - Чирак...
:) Мойто го подкарах още преди седмица ... станало е супер ... мернах го 12% е алкохолеца ...супер... ако се сетя утре да си домъкна апарата да го снимам ,ама незнам какво ще се види ... :)
Станало е плътно и тежко както го обичам ...само дето искарах 55литра ... явно жената ме е ударила в кантара ,но здраве да е ...
До година повечко ... :)
neillmakoli - специалист
Как да стабилизирам второто вино което ще варя на ракия?
Даите съвети.
Благодаря.
GEORGI5959 - специалист
Ами не е нужно да го стабилизираш. Като мине ферментацията и директно на казана.
Илиян Илиев™ - майстор
Ето го и моето. Най-накрая се наканих да го снимам.

Едва ли ще изкара до Коледа за съжаление.

Прикачен файл

AB980221.jpg
AB980221.jpg (97.18 KиБ) Видяна 5141 пъти

Прикачен файл

AB980220.jpg
AB980220.jpg (48.98 KиБ) Видяна 5141 пъти

Прикачен файл

AB980219.jpg
AB980219.jpg (56.95 KиБ) Видяна 5141 пъти

Прикачен файл

AB980218.jpg
AB980218.jpg (116.02 KиБ) Видяна 5141 пъти

Прикачен файл

AB980217.jpg
AB980217.jpg (66.55 KиБ) Видяна 5141 пъти
filmatoplo - майстор
Оня ден си купих по 5 литра бяло и червено уж да имам за коледа , ама май няма да стигне , пак ще купувам . :-D червеното е Мерло , бялото Анхиалско. от Поморие . :)
BREAKER - специалист
neillmakoli написа:
Как да стабилизирам второто вино което ще варя на ракия?
Даите съвети.
Благодаря.
Ако си абсолютно сигурен че тихата ферментация е преминала,сложи някакви патоки които да вдигнат алк. градус.
Сега пък както се застуди ,нищо няма да му стане на виното,...........докато не се стопли.
Илиян Илиев™ - майстор
Хайде малко да съживя темата с един линк.

http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=1099
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: