• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 34
Съвети за начинаещи готвачи.
dimov64 - помощник
stiv1961 написа:
dimov64 написа:
Ей,къдят ли ви Валандерите?Къде се покрихте?
А ти твоя направи ли го :) и сефтоса ли го :partyman:
Стояне, направих го!!!Трябва да постна снимки !!!Благодаря за матряла!!!
Andri01 - майстор
Нова "рецепта" за валандер-опушване на мариновани ребърца ... за време равно на изтудяване на биричката :drinkers:
MMIel - специалист
Тая рецепта не се приема. Много е постна, няма снимки и подробно обяснение :partyman:
Andri01 - майстор
MMIel написа:
Тая рецепта не се приема. Много е постна, няма снимки и подробно обяснение :partyman:
Май си прав. Ама като не се сетих за кадрото докато го правех!?!? А и народа чакаше зад мене въоръжен с...чаши и вилици :).
filmatoplo - майстор
:wink: Същата работа я направихме вчера -спретнахме Валандара със свински мръвки :tonqe: ама никой не снима :? 45 кила прясно месо седи в тавата , режеш си което ти е кеф и печеш :partyman: Освен стандартното- месо със сол и черен пипер , пекохме месо със зеленчуци и гъби .
MMIel - специалист
Днес гътнах 2 заека. Обезкостих. Прибавих 1,5кг свински гърди без кост. Смлях, овкусих и вече 2 пъти примесвам каймата, че утре има сбор на 'селото' и ще имам гости. Ако сложим валъндара на огъня ще има снимки, ако ползваме скарата ... няма да сме за тая тема. :lol: :partyman:
Krass - майстор
А сега кажете това нещо как се почиства, поддържа и съхранява. Все пак след риба пържоли... Освен това не е неръждавейка.
Andri01 - майстор
Krass написа:
А сега кажете това нещо как се почиства, поддържа и съхранява. Все пак след риба пържоли... Освен това не е неръждавейка.
С телена четка,шпатулка/да падне всичко прегоряло/ ,намазан с олио, в найлонова торбичка,завързан и под навеса. Да си чака реда до другата неделя :)
stiv1961 - майстор
Пак ще се повторя: при загрят валандар изливаш две- три чаши вода/ внимавай да не се изгориш/, започва да ври и изпарява, а мазгуняците се отделят на парцали. Избърсваш го със сух парцал и като поизстине намазваш с мазнина и го закачаш на сушинка до следващия път :)
Krass - майстор
Както се казва и аз изгорях :-D намерили са ми джелязото и сега чакам само да се натуткат и да ми го донесат. Но изработката ще е за огън, не за газ, защото си е по вкусно така. Благодаря.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 34

Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: