Свински врат на промоция от 1 верига.
Ред сол, ред месо... 48 часа осоляване, след това 1 денонощие го киснах, като на няколко часа сменях водата, понеже си се концентрираше със сол. След това смесих следните подправки:
- Бял пипер
- черен пипер
- червен пипер
- чубрица
- кимион
- сол
Всички бяха по 1 пакетче, като чубрицата и червения пипер си ги слагах на око, според това какъв цвят да добие поръската.
С вдевачка за протеинови топчета и царевица за шарани, пробих и завързах с по 1 влакно всяко парче месо
хаха
Увих ги в хартия и провесих на балкона. Съхнаха около 10ина дни. Бяха 6 парчета, като едното беше "тестово" и то свърши преди съвсем да си изсъхне. През ден правех проверка дали е станало, и то докато стане свърши. И понеже ми е така сефте (изключвам ланския опит, понеже беше само 1 парче, ей така за проба) дадох по 1 парче на нашите, на тъстовете, ей туй го нарязах снощи, и след постване във фейсбук, дойдоха едни комшии с каничка винце да го полеем и то замина. Та имам още малко в запас в хладилника, ама както гледам, ще свърши бързо бързо. Другия път ще взема повече месо и по-голяма продукция
Равносметката от към близо две кила месо, стана към едно кило сухо. (не съм го смятал точно, но се преполови +-100-120 грама)
Цялото удоволствие ми излезе под 20 лв.
Този месец ме налягат доста разходи, ГО, данъци, прегледи и малко по-високи сметки за ток, иначе сигурно щях да направя още 1-2 партиди.
Успех с начинанието на всички!!! И да имате вино.
Ред сол, ред месо... 48 часа осоляване, след това 1 денонощие го киснах, като на няколко часа сменях водата, понеже си се концентрираше със сол. След това смесих следните подправки:
- Бял пипер
- черен пипер
- червен пипер
- чубрица
- кимион
- сол
Всички бяха по 1 пакетче, като чубрицата и червения пипер си ги слагах на око, според това какъв цвят да добие поръската.
С вдевачка за протеинови топчета и царевица за шарани, пробих и завързах с по 1 влакно всяко парче месо

Увих ги в хартия и провесих на балкона. Съхнаха около 10ина дни. Бяха 6 парчета, като едното беше "тестово" и то свърши преди съвсем да си изсъхне. През ден правех проверка дали е станало, и то докато стане свърши. И понеже ми е така сефте (изключвам ланския опит, понеже беше само 1 парче, ей така за проба) дадох по 1 парче на нашите, на тъстовете, ей туй го нарязах снощи, и след постване във фейсбук, дойдоха едни комшии с каничка винце да го полеем и то замина. Та имам още малко в запас в хладилника, ама както гледам, ще свърши бързо бързо. Другия път ще взема повече месо и по-голяма продукция

Равносметката от към близо две кила месо, стана към едно кило сухо. (не съм го смятал точно, но се преполови +-100-120 грама)
Цялото удоволствие ми излезе под 20 лв.
Този месец ме налягат доста разходи, ГО, данъци, прегледи и малко по-високи сметки за ток, иначе сигурно щях да направя още 1-2 партиди.
Успех с начинанието на всички!!! И да имате вино.